IT szakra milyen tárgyakat gyakoroljak előre?
Sziasztok!
Kecskeméten a Gamf-ra Proginfó illetve informatikai mérnök foszk-ra adtam be a jelentkezésemet ahova valószínű fel is vesznek.
Ezekre a szakokra milyen matek tárgyakat nézzek át hogy legyen egy jó alapom az egyetemhez?
Sajnos eddig nem voltam erős matekból sem fizikából viszont most van ambícióm a tanulásra és a fejlődésre!
Illetve programozáson belül melyik nyelveket kezdjem el tanulni? Jelenleg a C-t tanulmányozom.
A válaszokat előre is köszönöm!!
Pedig a matek bizonyos részei fontosak lennének.
A fizika talán annyira nem, majd megtanítják amit ott elvárnak.
C? SZeretem, de ha valahol említjük, úgy néznek ránk mint az ufókra, legtöbb helyen C++-t várnak el ebben az irányban (hacsak nem mikrokontrollert vagy kernelmodulokat akarsz buzerálni), Javát (C#-ot is), vagy ma nagyob felfutó ágban van a python.
Egy FOSZK képzésre teljesen felesleges magas szinten megtanulni bármit, ez az új OKJ, könnyű képzés, cserében viszont teljesen értéktelen, garantáltan nem fogsz munkát találni végzést követően.
Ha komolyan gondolod a karrieredet akkor pedig a matekot gyakorold minél magasabb szinten és rendes BSc képzésre menj.
Szintén egyet értek a #3 válasszal.
Még a BSc infó szakokon sincs szükség infós alapismeretekre sem. Mindent a 0-ról magyaráznak és a követemények is olyan szinte agyon vannak nerfelve már, hogy ténylég csak az bukik meg aki leszarja a tárgyait.
Nincs baj azzal, ha gyakorolsz, de bőségesen elég lesz az, ha majd a félév során egész egyszerűen figyelsz arra amit a kurzsuokon leadnak és hétről-hétre csinálod beadandóak, követed az előadás anyagot.
Halál komolyan mondom, hogy nem lehet így megbukni. BSc-n sem lehet, max mérnőkinfón vagy ha kifejezetten szeretnél.
Sajnos bsc-re nincs elég pontom államira így foszk-ot megcsinálom és ha tetszik továbbra is akkor átmegyek alapra ahol beszámítanak minden tantárgyat.
Csak annyira megoszlóak a vélemények itt hogy kénytelen vagyok kérdezni.
Valaki azt írja emelt matek mellett is megbukik, mások meg hogy lazán átmentek úgy hogy kettessel bugdácsolták végig a közepet.
Más karrierutat ahol lenne homeoffice lehetőség nem nagyon találtam, illetve az IT érdekel valamilyen szinten.
A FOSZK-nak itt pont az a lényege, hogy nincs matek.
"Még a BSc infó szakokon sincs szükség infós alapismeretekre sem. Mindent a 0-ról magyaráznak és a követemények is olyan szinte agyon vannak nerfelve már, hogy ténylég csak az bukik meg aki leszarja a tárgyait."
Ez meg totál baromság.
Aki úgy jön ide, hogy azt se tudja mi az a bináris, annak nagy gondjai lesznek. Aki nem keni az egyenleteket szintén. Nem leszólni akarlak, de valami bohócképzőbe jártál. Igenis húzzon bele, mert sok olyan társa lesz, aki infó szakról jön és tud már programozni stb.
Elte proginfó bscn több szaktársam közép infóval és nulla programozási tudással minden gond nélkül lediplomázott. Leadnak mindent az alapoktól, ha nem lusta dög az ember, megy előzetes tudás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!