Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova menjek egyetemre? (Alkalm...

Hova menjek egyetemre? (Alkalmatlan vagyok mindenre)

Figyelt kérdés
Kitűnő tanulóként semmire sem vagyok alkalmas. Humános vagyok, de az emelt töri érettségitől szeptember óta bőgök az ismétlésben sehol nem tartok. Nyelvek nem mennek elég jól, egy szegényes angol b2-t tudok felmutatni, de azr se tudom mi az a present perfect. Biológia Kémia esélytelen, fizikából mindig is szar voltam. Sport sose ment, labdaérzék, állóképesség 0. Zenei tehetség nincs. Hittel kapcsolatos tanulmányok nem hatnak meg, mindig is utáltam templomba járni. Amiből utolsó sorban elképesztően gyenge vagyok, az az informatika. Matematikából azt se tudom, hogy lesz meg a kettes az érettségin, az elmúlt 12 év jegyei nem tükröznek valós tudást, amiből dolgozatot írok, arra nem emlékszem utána 1 héttel. TEHÁT. MI A TEENDŐ? Mihez kezdjek az életemmel? Egyetlen dolog amit fel tudok mutatni az a kreativitás esetleg fogalmazás tudás de nem leszek se író, se újságíró. Sosem tudnék médiában dolgozni, csapatban nem szeretek dolgozni, halál introvertált vagyok, telefonálni is utálok. Egész évben 3 nyílt napon voltam, gazdasági karon, mert a marketingnél nincs jobb ötletem, de körülbelül azt se tudom mi az, mert mindhárom nyílt napon lekéstem arról a szakról szóló előadást. Akiben esetleg felmerül, hogy azt írja, hogy ne menjek egyetemre, az köszönöm, de már bennem is felmerült. Kár, hogy ha nem megyek, akkor Tesco/Meki munkatárs leszek. Sírni fogok.

#egyetem #McDonald's #Senkileszek
2024. jan. 29. 11:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%
Ha minimális emberi kommunikációval járó gazdasági területet keresel, akkor például az adatelemzés vagy a pénzügyi elemzés lehet megfelelő számodra. Pénzügy számvitel….stb
2024. jan. 29. 11:29
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, melyik régióban tanulsz, hisz az alapvetően meghatározza a továbbtanulás lehetőségét.

Jelenleg hányadikos vagy? fontos, hogy tudjuk, mennyi időd van...

Milyen lett a félévi átlagod (különösen az érettségi tárgyak érdekelnek)?

Ezután jöhet a többi

2024. jan. 29. 11:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
1. Gyenge matekkal?
2024. jan. 29. 11:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó tanár felkészít emelt törire. Esetleg levéltár, muzeológia, könyvtár
2024. jan. 29. 11:43
 5/17 anonim ***** válasza:
81%

Menj egyetemre. Hidd el, mások sokkal több jót látnak benned, mint te magad, ahogy itt felsoroltad, hogy mire nem vagy jó.

Ha az érettségi jegyek miatt aggódsz, add be olyan helyekre, ahol alacsonyabb a ponthatár.

Sokan az egyetemi éveik alatt kicserélődnek, megtalálják önmagukat, vagy éppenséggel rájönnek, hogy mi érdekli őket és ha kell, akkor szakot váltanak.

Egy tipp: Gyógypedagógia keresett szakma. Magyar az egyik tárgy, ami kell hozzá.

2024. jan. 29. 11:54
 6/17 A kérdező kommentje:
Semmi időm, végzős vagyok, emelt töri tanárom van 138 témakörből 38 átismétlésénél tartunk. Matekból GYENGE vagyok. Félévi átlagom 5 de semmire se megyek vele
2024. jan. 29. 12:04
 7/17 A kérdező kommentje:
Tidin tidin tidin engine caput
2024. jan. 29. 12:09
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem muszáj egyetemre menni

Manapság sok keresett szakma van

2024. jan. 29. 12:16
 9/17 anonim ***** válasza:
78%

Ne haragudj kérdező, de pszichológusban gondolkoztál már? Lehet első sorban oda kéne menned.

Esélytelen, hogy úgy vagy 5-ös matekból, hogy hülye lennél hozzá. Csinálj meg egy régebbi feladatsort, ha tényleg rosszul megy akkor magántanár, ha erre nincs lehetőséged akkor youtube és osztálytársak segítségével.

"138 témakörből 38 átismétlésénél tartunk." Te miért nem ismételsz ha tudod, hogy nem haladtok? Egyébként ezt akár még le is tudja adni nektek a tanár, mi ilyenkor 12.-ben még az atheni demokráciát vettük, április végére befejeztünk mindent

Miért nincs időd semmire? Mit csinálsz az óráidon felül, hogy nincs időd?

Egyébként nekem így hirtelen a könyvtáros-informatikus jutott eszembe. Igaz nem fogsz vele jól keresni, de a követelményeidnek szerintem megfelel. Szerintem nem olyan erős az informatika a szakon, hogy gondot okozzon

2024. jan. 29. 12:26
 10/17 anonim ***** válasza:
33%
Pszichológia a buktató tárgy a statisztika és a biológia….nem neked való
2024. jan. 29. 13:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!