Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakdolgozat 1,5 hónap alatt?

Szakdolgozat 1,5 hónap alatt?

Figyelt kérdés

Kicsit a végére hagytam a szakdolgozatomat mert minden más vizsgára is készülni kellett...a lényeg hogy szinte kész az elmélet, az elemzésem elkezdtem, van koherens felépítésem, de úgy érzem az elmélet 60%a jó, a többit még írni kell.

Március közepe a határidő, konkrétan addig minden egyes nap ezt tudom írni, nincs más dolgom csak ez.

Lehetséges? Rettegek, szorongok, lassan haladok és utálom a hivatkozást is.

Nem kettes a cél. Téma, fókusz megvannak. Elemzést csinálok (nem akarom konkrétan kifejteni milyet) abban is dolgoztam már.

jan. 23. 20:18
A kérdező szavazást indított:
Ennyi idő alatt simán lehet egy jó minőségi dolgozatot írni
Nem lesz kész egy jó dolgozat ennyi idő alatt
21 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
5%
Alázatos szakdolit nem tudsz megírni, ha nincs elég tapasztalatod...
jan. 23. 20:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Milyen alázatos??
jan. 23. 20:23
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
Alázatos = komoly szinvonalú, kiterjedt, megalapozott, megfelelő munkamorállal társított munka
jan. 23. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugye a szakdolgozat megírás szempontjából az alábbi részekből épül fel (én angolul igazodok el könnyebben, de ez nem befolyásol semmit):

Abstract

1. Introduction

2. Literature Review

3. Methodology

4. Analysis

5. Results/Findings

6. Conclusion

Recommendations

References

Ugye a Literature Review amivel kezdünk, hiszen ebből "szerezzük be" a tudást amit használni fogunk. Gondolom erre gondolsz "elmélet" alatt.

Utána ezeket felhasználva lehet megírni a szöveget a már eldöntött módszerekről (és mivel amellett döntöttünk, az ismeretünk már meg van róla, tehát csak irodalmat kell hozzá találni és használni) a Methodology részbe.

Az Analysis maga az elemzés, az adatok már össze vannak gyűjtve gondolom, így csak gyakorlatban is meg kell csinálni amit a Methodology részben leírtál.

Ebből pedig automatikusan fog jönni a Results/Findings, hiszen az a végeredményed.

Ezekből a Conclusion-be pedig szimplán leírod a következtetéseidet az eredmények alapján.

A Recommendation nem mindenhol kötelező.

A Reference List-et csak áthúzod Zotero-ból (vagy amit használsz, Endnote, Mendeley, etc.)

Az Introduction és Abstract megírása marad a végére (vagy legalábbis érdemes oda hagyni), hiszen majd az egész, végleges tartalomhoz kéne egy bevezetőt és összefoglalót gyártani.

Ha összképed már van, tudatosan választottál metódust, kezedben vannak az elemzendő adatok, akkor az egésznek a konkrét megírása igazából egy pár napos művelet.

De ha van konkrétabb pont amiben elakadtál és nem tudod hogyan oldd meg, írhatsz itt is nyugodtan és segítek.

jan. 23. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Egy korrekt kutatás lefolytatása eleve min 1-2 hónap...

Mire megszerkesztesz egy korrekt kérdőívet, s lekérdezel 100+ embert, az nem 2p. Főleg, ha nincs tapasztalat... Le lehet hozni egy egész kutatás 2 hét alatt 300 fővel (tapasztalatból írom), de...

Az interjú vezérfonala, lekérdezése megint csak.

És akkor hipotézis, dolgozat célja, kiértékelés...

Tapasztalat nélkül jó dolgozat nem fog összejönni 1,5 hónap alatt

jan. 23. 21:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Interjúkat elemzek, azok kész vannak, a fókuszpontok kijelölve vannak, nem én szerkesztek kérdőívet. Elemzést csinálok, már meglévő anyagból. Nem akarok konkrétakat írni, de a lényeg: elolvastam már az interjúkat, fókuszpontok megvannak, az elemzés része következik már
jan. 23. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látom csak hogy kérdőívről/interjúról is szó lenne?

Amúgy úgy hogy semmi más dolgod nincs simán meg lehet írni 1,5 hónap alatt a szakdolgozatot jól. Főleg hogy nem is nulláról állsz neki, hanem egy része már kész is.

Nekem kb 2 hónap alatt lett meg nulláról az alapszakos és a mesteres szakdogám is szakmai gyakorlat aztán munka mellett (mindkettő gazdasági témájú), mindkettő ötös lett. Az elemzés része ráadásul nekem jobban is ment, mert érdekesebb volt az eredményeket, összefüggéseket bemutatni, (az egyiknél megoldási javaslatokat is kidolgozni), mint szimplán a szakirodalmat feldolgozni meg az adatokat felvázolni. A hivatkozás részét mondjuk szintén utáltam, de elég részletes leírásokat lehet találni hogy milyen esetben hogy kell hivatkozni egy műre.

jan. 23. 22:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Megírtam, leadtam. Szerintem nagyon jóra sikeredett, konzulens is ezt mondta. Simán meglehet írni de kell egy adag talpraesettség, témaismeret és egy nagyon jó konzulens aki irányba rak. Bárki olvasná hajrá!!!
márc. 15. 02:06
 9/9 anonim válasza:
100%
Gratulálok kérdező!
márc. 15. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!