Mi a véleményetek az Óbudai Egyetem Könnyűipari mérnök szakjáról?
Könnyűipari Mérnök szak iránt érdeklődöm. Mindenkinek a véleményére kíváncsi lennék, kezdve azoktól, akik már tanultak vagy tanulnak ezen a szakon vagy az egyetemen, illetve azoktól is, akiknek lenne egy adott véleménye/tapasztalata szimplán az egyetem/szakot illetően.
- Mennyire piacképes a szak?
- Mennyire nehéz elvégezni a szakot?
- Melyik specializációt érdemes szerintetek választani + miért?
Egyébként a két specializáció, ami felkelltette a figyelmemet a szakon belül az alábbiak:
- Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia specializáció
- Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializáció
Köszönöm a segítséget!:D
Mindenki a gépész/mechatro/villany trio-val jön.. igen, ezek a legpiacképesebb szakok, a legmagasabb fizetéssel. Nem mindenki lehet ezen 3 mérnök közül 1. Ne mindenkit érdekel, és nem mindenki tudja elvégezni sem.. egedjük el ezt, hogy mindenkinek, minden mérnöki szak helyett ezt a 3mat ajánlgatjuk.
Én egyébként mechát végeztem, de vért izzadtam.
A kérdésben szereplő szakról egyébként nincs információm.
Az egész hazai könnyűiparból egyedül a nyomdaipar maradt életképes. A többi könnyűipari ágazatot lenyomták az olcsó távol-keleti tömegáruk, így nem bírták tovább a versenyt.
Arra viszont számítanod kell, hogy a nyomdaipari üzemek az egész ipar legzajosabb üzemei közé tartoznak, kivéve talán a gőzkalapácsokat használó üzemeket. Egy nyomdában tipikusan 80-90 decibeles a zajszint. Úgyhogy ha mérnökként beosztanak egy nyomdaüzem felügyeletére, akkor bizony füldugó vagy zajvédelmi fültok viselése szükséges, továbbá az üzemben csak kiabálva lehet kommunikálni. S az efféle, erősen zajos munkahelyet bizony nem mindenki szereti.
Egy további probléma, hogy a nyomdaiparban az állásüresedések száma igen alacsony, így végzősként nemigen válogathatsz a lehetőségek között, s ha valami miatt később munkahelyet szeretnél váltani, az sem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!