Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hülyeség lenne leadni az...

Hülyeség lenne leadni az egyik tanári szakot?

Figyelt kérdés
Osztatlan tanárira járok, Biosz-törire. Most vagyok másodéves. A biosszal minden szuper, szeretem, még ha olykor nehéz is. De a törivel nagyon hadilábon állok, a vizsgáim se sikerülnek. Így leadnám a francba, s választanék helyette valami mást, mondjuk az etikát, még az érdekelne a legjobban a tanári szakok közül, mivel felvettem az elmúlt két félévben több etikás szabvált is, s mindegyik jól sikerült. A tanári pályáról nem szeretnék lemondani, ezt kéretik figyelembe venni a válasz megírásakor. Mit tegyek szerintetek? Gondolkoztam a föcin is, de állítólag az is elég húzós.
2024. jan. 20. 01:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
10-es kolléga, elég, ha a szerves kémiába belelapoznak, nem kell ennyire elrettenteni őket a fizkémmel;)
2024. jan. 20. 21:07
 12/13 A kérdező kommentje:
Nincs az az isten, hogy kémiára menjek, akkor már ezerszer inkább töri. 🤣 Vannak kémiás tárgyaim bioszon is, éppen elég nekem annyi. 🤣
2024. jan. 20. 21:23
 13/13 anonim ***** válasza:

#5: Én a helyedben a szakváltást preferálnám az újra felvételizés helyett, több okból is:

- Lehet, hogy a biológia-etika szakpár most szeptemberben az egyetemeden nem indul el. Persze biztos egyeteme válogatja, de nálunk bizonyos tanári szakok vagy szakpárok a kevés jelentkező miatt nem minden évben indulnak el.

- Szakváltást már most a tavaszi félévtől indulóan is kérhetsz, azaz nem kell szeptemberig várnod, legalábbis nálunk még most is lehet a tavaszi félévre szakváltási kérelmet beadni.

- Ha csak a történelem tanári szakodat cseréled etikára, akkor a biológia szakodon egyáltalán nem kell tárgyelismertetést kérvényezned, azok a tárgyak teljesítettek maradnak a Neptunban; míg ha újra felvételizel, akkor a szeptemberi beiratkozás után az összes eddig teljesített tárgyadat illetően kell tárgyelismertetést (kreditátvitelt) kérned. Ez nemcsak a többlet macera miatt hátrányos, hanem azért is, mert amíg a szeptemberi beiratkozásod után leadott kérvény alapján egy általad teljesített biológiás tárgy elismertetésére rábólintanak, és ez a Neptunban meg is jelenik, akár két hét is eltelhet; s így jó eséllyel lecsúszol arról, hogy az adott tárgyra épülő biológiás tárgyakat szeptemberben külön engedély nélkül felvehesd. A Neptun egyszerűen nem fogja engedni. Legalábbis a regisztrációs hét utáni tárgyfelvételeket nálunk kérvényezni kell, ami egyenként, minden egyes ilyen késői tárgyfelvétel után külön-külön pénzbe kerül. S amíg az engedélyt megadják, megint eltelhet egy hét, így akár kapásból 3 hét hiányzással indítasz az adott tárgyból. Arról nem is szólva, hogy addigra simán betelhetnek egyes kurzusok, így az órarended kialakításában könnyen beszűkülhet a mozgástered. Sőt akár az is megeshet, hogy a kurzusok egy részének betelése plusz az óraütközések miatt szeptemberben egyáltalán nem tudsz majd egy-egy tárgyat felvenni.

2024. jan. 21. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!