Mi kell ahhoz, hogy történelemtanár lehessek?
Sziasztok!
Nagyon szeretem a törit, érdekel, jól megy. Középiskolai töritanár szeretnék lenni, de nem tudom, hol kell továbbtanulnom ez esetben, hogy kell teljesítenem. Tervezem az emelt szintű töri érettségit, jövőre töri faktra szeretnék járni. Szóval a kérésem az lenne, hogy írjátok le mindazt, amit erről tudtok. Hogyan lehetek töritanár? Most közgazdaságit tanulok a gyöngyösi Vak Bottyánban. A családunk nem túl tehetős, de nem is szegény.
15L
Szia!
Ahhoz, hogy történelem tanár lehess középiskolában valamelyik egyetem történelem bsc szakára kell jelentkezned. (ELTE, Miskolc, Szeged, Pécs, Debrecen, hogy csak a legjobbakat emeljem ki!) Majd utána kell csinálnod egy pedagógiai modult, és egy msc sem árt, bár ezt az egyetemen úgyis elfogják mondani. Igen, az emelt történelem nem árt hogyha megvan, de anélkül is be lehet kerülni, egy nagyon jó középszintűvel, és az sem árt ha van egy nyelvvizsgád!
Köszönöm a válaszokat!
"ha jó eredménnyel kerülsz be, nem kell tandíjat fizetni."
Ez pontosan mit takar? Mi számít jó eredménynek?
Az ELTE nagyon jó lenne azok alapján, amit hallottam róla. De ha az nem, akkor Miskolc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!