Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Corvinus, ELTE-GTK vagy DE-GTK?

Corvinus, ELTE-GTK vagy DE-GTK?

Figyelt kérdés
Ebben a 3 egyetemben gondolkodok (a debrecenit inkább tartalékként jelölöm be), melyiket ajánljátok, ha a pénzügy-számvitelt, gazdálkodás és menedzsmentet, és alkalmazott közgazdaságtant jelölném be? (Utóbbi csak a Corvinuson van). A Corvinus jobb az Elte-től? Megéri tanulni hogy oda is meglegyen a pontszámom? (460 körül kéne ami necces, meglévő 78%-os emelt infó mellé jó emelt matekot kell írnom)

jan. 17. 15:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a 10 igaza van ott van pl az óbudai egyetem is. vedd figyelembe, hogy 6 helyet lehet megjelölni...
jan. 17. 16:54
 12/17 A kérdező kommentje:
6 hely de nem 6 különböző egyetem sajnos
jan. 17. 17:04
 13/17 anonim ***** válasza:
6 hely és 6 különböző egyetem is lehet akár...attól függ, hogy csak államit jelöl e meg az illető vagy levelezőt is vagy fizetőset is vagy esetleg távoktatást.
jan. 17. 17:19
 14/17 A kérdező kommentje:
Összesen 6 szak (egy szakot ha több egyetemen jelölsz be akkor nem egynek számít). Csakis állami, nappalit jelölök.
jan. 17. 17:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A budapesti nagy egyetemek kozott nem sok kulonbseg van. (BCE, BGE, ELTE, BME) Azt valaszd, amelyik szimpatikusabb. Arra keszulj fel, hogyha a Corvinusra mesz, ott nagyon nagy a sznoboskodas, en nagyon videkrol jottem, es utaltam. Es ott allandoan magasabb atlagot kell hozni mint a tobbi helyen, hogy bent maradhass. Ha szamit a presztizs, akkor valaszd a BCE-t. Es akkor is, ha nem az uzleti, hanem az elmeleti, elemzoi irany (alkalmazott kozgazdasagtan) vonz. Az idei evtol sokkal nehezebb Corvinus mesterre bekerulni, ha nem ott csinaltad az alapszakot, koszonhetoen az ujitasoknak.

Tovabba a Corvinuson ha a penzugy es szamvitelre mesz, ott a penzugy a hangsulyos, ha a szamvitel erdekel mast valasztanek. Az ELTE-vel egy csomo acca modult ki lehet valtani, ha mondjuk az audit erdekel. De ezekhez kellene tudni, hogy mit szeretnel…

jan. 17. 18:53
 16/17 anonim ***** válasza:
59%
Én a Corvinusra járok AK-ra, és szeretem igazából. Jól felépített a tanterv, korrekt, de mégsem könnyű a követelményrendszer. Az alapszakok közül a BCE AK-nak legnagyobb a presztizse Magyarországon ez biztos. Nyilván aki más szakon tanul vagy az Eltén, az is lehet okos és sikeres, szóval ha igazán hajtasz akkor nem az egyetem számít. De a BCE még mindig piacvezető gazdasági téren, az ELTE a 2. Barmi kérdesed van Corvoval vagy Akval irj priviben nyugodtan
jan. 17. 19:58
 17/17 anonim ***** válasza:
65%

1. BCE

2. ELTE

3. BGE

4. DE

Tarts ki az otthonról eljövés mellett, én is Pesten nőttem igazán fel. A vidéki egyetemek amúgy is extrán gyengék, gazdasági képzéseknél pedig ez hatványozottan igaz.

Én BCE gazdinfon vagyok, ha van valami kérdésed az egyetemmel kapcsolatban, írj

jan. 17. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!