Melyik budapesti egyetemen érdemes jogot tanulni?
Figyelt kérdés
Jogra szeretnék menni, de nem tudom, hogy hova lenne legjobb menni. ELTE, Károli, Pázmány? Szívesen olvasok személyes tapasztalatokat :)jan. 16. 11:36
1/7 anonim válasza:
Nagyon egyiken sem. Ha mindeképp választani kell, akkor Pázmány vagy Károli. Az ELTE nagyon szivatós, teljesen feleslegesen. Sokan kiégnek és otthagyják. A másik kettő hallgatóbarátabb, jobb a közösség.
2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
jan. 16. 12:46
3/7 anonim válasza:
Az első válaszolóval ellentétben én volt hallgatóktól tudom, hogy a Pázmány jogászképzése nagyon messze van attól, hogy hallgatóbarátnak legyen mondható. A képzés eleje az ELTE-hez képest valóban könnyű, azonban harmadévtől bedurvul. A vizsgákra kétszer-háromszor akkora anyagok megtanulását kérik a hallgatóktól, mint az elején. Akik az első két évet könnyedén, sőt jó jegyekkel végigcsinálták a Pázmányon, harmad- negyed- és ötödévben gyakran sorra bukják a tárgyaikat, minden erőfeszítés ellenére megcsúsznak, vagy végképp feladják. A Pázmányon ritka az, aki bukás nélkül végigcsinálja a jogászképzést, és teljesen szokványos, hogy valaki bedobja a törölközőt, vagy az 5 éves képzést csak 6 vagy 7 év alatt csinálja végig.
4/7 anonim válasza:
#3 én az első válaszoló vagyok, és jogot hallgattam. Az ELTE-re jártam, de a többi két budapesti egyetemről is jól informálódtam az oda járóktól, úgyhogy teljesen felesleges volt bunkózni.
Nem azt írtam hogy kiváló a közösség, hanem azt, hogy jobb a Károlin és Pázmányon mint az ELTE-n. A bukásról pedig nézd meg a statisztikákat, én pontosan tudom milyen sokan buktak az évfolyamomból a képzés ideje alatt.
A Pázmány lehet hogy bekeményít később, az ELTE viszont végig nagyon szivatós.
5/7 anonim válasza:
#4: Már ne haragudj meg, de én egyáltalán nem "bunkóztam". Ha ilyen benyomásod volt, az magad vetítetted bele a soraimba. Talán valami lelki problémád lehet, hogy így reagálsz egy olyan hozzászólásra, amelyik téged egyáltalán nem minősített, csupán vitatkozott veled. Az ajánlom, olvasd el alaposan még egyszer, amit írtam. Négy ismerősöm is járt a Pázmányon jogra, és én csupán leírtam, amit ők nekem elmondtak.
6/7 anonim válasza:
#5 akkor olvasd vissza az első mondatodat, számomra igenis sértő volt.
Lelki problémám pedig nincs, csak nem hagyom szó nélkül ha belekötnek ebben a stílusban abba amit leírok.
7/7 anonim válasza:
#6: Különösen egy jogásznak szerintem meg kell tudnia különböztetni azt, hogy valaki neki ellentmondó véleményt formál valamiről, attól, hogy őt személyében sértegetik. Ha elolvasod még egyszer a hozzászólásomat, én csak azt írtam, hogy ismerek volt pázmányos hallgatókat, akik egyáltalán nem tartották a Pázmányt hallgatóbarátnak, s így az ő véleményük ellentmond a tiéddel. Ennyit állítottam, semmi többet. Azt nem állítottam vagy implikáltam, hogy hazudtál vagy hogy légből kapott az, amit írtál. Még csak nem is kötekedtem, hiszen csak annyit írtam, hogy vannak volt pázmányos joghallgatók, akik más tapasztalatokról számolnak be, mint amilyenről te tudsz. Még egyszer mondom: belevetítetted a sértést abba, ami még közvetve sem volt az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!