Kazinczy vagy Révai? Légyszi kicsit meséljen,aki oda jár/járt mostanság. Mostanában,ahogy hallom,mindenki a Kazinczyba akarja járatni a gyerekét.Annyival jobb lenne? Révaiban a 6 osztályosra is kíváncsi vagyok.
Én Révais voltam. Meg voltam vele elégedve. Az oktatás színvonalát kiválónak tartom. A tanárok akik tanítottak engem, mind felkészültek voltak és nagyon kedvesek, emberségesek is. Félni nem kell tőlük, nem tartom szigorúak őket és ahogy megfigyeltem, ha valaki jó képességekkel rendelkezik egy területen, akkor a tanárok mindent megtesznek, ösztönöznek, hogy a diák minél jobb eredményeket érjen el akár továbbtanulás területén, emelt érettségivel kapcsolatban, akár egy nyelvvizsgával kapcsolatban. (Rengeteg órán kívüli tevékenység, fakultatív óra is áll a diákok rendelkezésére).
És alapjáraton maga az iskola, a diákok közössége is szorosnak, családiasnak mondható, rengeteg programmal.
Én ajánlani tudom.
#2 Ha már te is végigjárod az összes révais kérdést, akkor én is. :)
A második válaszoló ugyanis az összes frissebb révais kérdésnél az iskolát szidja volt kazinczysként. Roppant érett viselkedésre vall...
Mindenesetre szinte ugyanazt tudom elmondani volt révaisként, amit az első válaszoló. Imádtam az ott töltött 4 évet. Az oktatással semmi problémám nem volt, kellett tanulni, követeltek rendesen a tanárok, de soha nem éreztem, hogy "versenyistálló" lenne. Én azért szigorúnak éreztem a tanárokat, de nem rossz értelemben. Többnyire kedvesek voltak, segítették az embert, ha kellett, nem szívattak direkt senkit. A közösség szintén jó volt (bár ez nyilván osztálytól is függ). A kettes válaszoló ellenségességén kívül soha nem tapasztaltam ezt a Révai-Kazinczy ellentétet sem, maximum poénból szúrtunk oda néha a kazinczys barátainknak és fordítva. A 6 osztályosba járó ismerőseim is nagyon szerették tudtommal a Révait, ők talán még inkább összetartó osztállyá váltak a +2 év során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!