Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha orvosira szeretnék jelentke...

Ha orvosira szeretnék jelentkezni, akkor van értelme emeltezni angolból az eleve kötelező biosz és kémia emelt mellé?

Figyelt kérdés

Jövőre ugye változik a pontszámítás.

Én tavaly előre hozottaztam angolból, de csak középszinten és 90+% lett. Emellett van egy c1-es nyelvvizsgám.

És azt hallottam, hogy a középszintű érettségik már csak max 67%-ot fognak érni, míg csak az emeltek fognak 100%-ot.

Bocsánat ha hülyeségről beszélek, de eléggé összezavarodtam, és még egy tanár se tájékoztatott minket hogy működik ez az egész.

jan. 8. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Így, hogy már van egy felsőfokúd nincs értelme.

A közepeknél a 67%, az úgy tudom, hogy csak akkor számít, ha felvételi tárgy. Mármint ha mondjuk egy olyan szakra jelentkeznél, ahol nincs 2 kötelező emelt.

jan. 8. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
#1: Igen, jól tudod. Csak az érettségi pontoknál van a 2/3-os szabály, tanulmányinál nincs.
jan. 8. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
34%
A nyelvvizsga pluszpontnak jó lesz. Ha angollal tervezel felvételizni, akkor viszont kell az emelt szint, mert így tudod a legtöbb pontot kihozni.
jan. 14. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
#3: de nem jó, mert van felsőfokúja belőle
jan. 14. 15:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elnézést, félreértettem a kérdést. Véletlen úgy gondoltam, hogy az új rendszerrel flexibilisebbek lettek a tantárgyak (mint pl a Corvinusnál). Tévedtem, nincs értelme nyelvből pluszba emeltezni, mert jelenleg semelyik orvosinál nem adnak érte pluszpontot. A nyelvvizsgáért viszont továbbra is adnak. Ahogy a többiek is említették, a tanulmányi pontoknál nincs 2/3-as szabály.
jan. 14. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!