Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik lenne jobb választás...

Melyik lenne jobb választás mechtaronikai mérnök vagy villamosmérnök?

Figyelt kérdés

Üdv idén fogok végezni a technikumban és utána szeretnék továbbtanulni egyetemen.

Ez a 2 szak érdekelne.

Melyiket lenne érdemes elvégezni a 2 közül?

közép matek 75% és közép fizika 67%al mennék neki ezeknek a szakoknak

A szakokra a pannon és az óbudai egyetemen szeretnék jelentekezni.

2023. dec. 18. 17:08
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Mindkettő mérnöki szak piacképes kimagasló fizetéssel.

"közép matek 75% és közép fizika 67%al mennék neki ezeknek a szakoknak"

Ez viszonyt olyan gyenge eredmény hogy jó eséllyel fél év után ki is zuhansz az egyetemről.

2023. dec. 18. 17:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Miért lenne gyenge a matekom majdnem 5ös lett?

Meg próbálok még az egyetemi matekra felkészülni matek tanár plusz mateking segítségével.

[link]

2023. dec. 18. 17:19
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Mi az hogy majdnem 5-ös? Középszinten nem bírtál elérni jeles eredményt... Még azoknak a hallgatóknak is gondot szokott okozni a matek akik 90%-os emelt matek és emelt fizika érettségivel érkeznek akkora a szakadék a gimis és az egyetemi matek között az említett szakokon.

Úgyhogy azért készülj hogy ilyen szerény eredményekkel lesz mit bepótolni az egyetemen.

2023. dec. 18. 17:26
 4/10 A kérdező kommentje:
5 ponton múlott mert volt pár azért az nem olyan sok de mondom magán tanárralplusz matekingel próbálok készülni az egyetemi matekra amennyit csak lehet.
2023. dec. 18. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Tényleg igaza van Belesnek, ez nagyon gyenge eredmény. Lehet, valami gyengébb szakkal (például gazdasági informatika) kellene próbálkoznod.
2023. dec. 18. 22:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég erős matekos mérnök szakon végeztem , gyengébb matekkal kicsit. 70 % rá ha sikerült vagy még annyira se, videki egyetemre kerültem be. Elsőre matek analízis bukta lett azon kívül még jopar targy majdnem ki is estem. De kerestem én is magán tanárt, bejartam több tanarhoz gyakorlatra hátha jobban megertem több irányból a dolgokat, tanultam netről meg mindenhonnan. És sikerült összeszednem magam, utolsó matekos tárgyam jeles lett ha jól emlékszem, pedig úgy indultam, hogy először még csak az aláírás közelébe sem jutottam. Szoval hajrá ne add , fel. Ha akarod meg lehet csinálni az én példám is azt mutatja. Pedig első bukott félév után mindenki le akart beszélni az egészről.. Te annyival jobban csinálod mar most, hogy időben kerestél segítséget. Én anno ezt szúrtam el, hogy sokat vártam vele. Matekot nyomasd illetve megnézném a tantervet hogy milyen programozási nyelven fogtok tanuli , mert mindkét szakon lesz az is. Érdemes lenne arra is készülni az adott program nyelven, a neten töménytelen mennyiségű tudás van. Ha ezeket megteszed sokat segítesz magadon.
2023. dec. 19. 05:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kifejezetten ajánlom még a magán zárthelyi illetve vizsga flekeszito órákat , felsőbb évesek szoktak ilyeneket tartani. Ha jo helyre mész elég jól leadják a várható típus feladatokat illetve ez előző évek zh sorait is végig szoktátok oldalni.
2023. dec. 19. 05:53
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
Legalább egy emelt nélkül senkit nem is kéne felvenni egyetemre. Felsőoktatás, nem kötelező. Azért legyen már egy színvonal, könyörgöm...
2023. dec. 19. 13:38
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
8: én voltam az előtted lévő hozzászoló aki gyenge 4es matekkal mérnök lett végül. ( igaz, hogy a harmadik egyetemi matek illetve mechanika tárgyam 4-5 fele volt már annyira belejöttem de ez lényegtelen ). 7-8 éve mérnökkent dolgozom a szakmamban , azóta már vezető vagyok és embereket is irányítók elég sokat. Szoval egy érettségi alapján nem néznék le senkit, mindenkinek lehet rossz napja, netán 17-18 éves fejjel lehet, hogy leblokkol elete első komolyabb vizsgájàn.
2023. dec. 19. 14:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak hogy valaki válaszoljon is a kérdésdre.

Azt mondják a mechatronikai mérnök villamos + gépész egyben, de a valóságban inkább csak egy fancy gépész. (BME MSc-n egy szakra jártam párral, semmit se értenek az áramköröhöz és nem véletlen oktatják a gépész karon, nekem villamosmérnök végzettségem van)

Szóval a szakválasztásnál azt döntsd el, hogy a gépészet vagy a villamos dolgok érdekelnek jobban. Ha pénz alapján akarsz választani, akkor a villamosmérnököt válaszd.

2024. febr. 3. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!