Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Adni fog előnyt, vagy könnyebb...

Adni fog előnyt, vagy könnyebben fog menni?

Figyelt kérdés
Villamosmérnöknek szeretnék tanulni.Középiskolában elektronikai technikusnak tanultam.Adni fog bármi előnyt mondjuk azoknál, akik gimnáziumban tanultak, vagy könnyebb lesz számomra?

2023. nov. 25. 07:40
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Közgázra jártam, az egyik csoporttársam gazdasági szakközépben tanult, országos szakmai tanulmányi versenyen helyezett volt, szakmai tárgyból érettségizett emelt szinten 90+%-ra… tehát volt némi előképzettsége. Az első két félévben pár tárgy kapcsán azt mondta, hogy az első 2-3 héten nem nagyon mondtak neki újdonságot, onnantól viszont a legtöbb dolog neki is új volt.

Én matek faktos voltam gimnáziumban, de mivel nem volt kötelező az emelt matek a felvételinél, sokan csak középszinten tanulták, ezért a tanár azzal kezdte, hogy mindenkit szintre hoz. Ez három hét alatt megvolt, a negyedik héten már tök új dolgokat tanultunk.

Hogy műszaki területen ez hogy megy, arról nincs tapasztalatom, de a fentiek alapján tippre azt mondom, hogy lényegében csak egy repülőrajtot jelent számodra, és az első 1-2 héten talán képben leszel, de nagyjából ennyi.

2023. nov. 25. 09:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Előny lesz, de nem lesz olyan tárgy aminél ne mondanának újat. Függ azért attól is hogy ahol tanultál mennyire vették komolyan a szakmai tárgyakat, illetve mellette a matekot.

Mechatronikai technikusnak tanultam és matek faktra jártam, nekem így az volt a tapasztalatom hogy azért előnyben vagyok mint aki gimnázista volt főleg közepes matekkal. Voltak olyan tárgyak ahol 3-4 hét után csak új anyag volt, de olyan is ahol végéig vagy szinte végéig ismerős témák voltak, csak nyilván felületes ismereteim voltak ahhoz képest amit aztán egyetemen leadtak. Viszont könnyebb volt szerintem így hozzátanulni, mintha nulláról kellett volna megértenem. Mondjuk ez inkább az első 1,5 évben volt igaz, 4. szemesztertől azért nekem is inkább csak új dolgok voltak, de eddigre már elég jól le is morzsolódtak a szaktársak.

2023. nov. 25. 10:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a a válaszokat!Hasznosak voltak!
2023. nov. 25. 12:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!