Hogyan lehetek matektanár?
Miért ne lenne esélyed?
Januárban/februárban jelentkezel a felvin egyetemre.
Menj akkor matek-infó szakra az emelt infóval. Valószínűleg nagyon nehéz lesz neked a matek szak így, De ha nagyon akarod tudod teljesíteni csak nem fogja megérni a hat év szenvedést az utána való ‘pálya’. N lesz pénzed, és végignézed, ahogy mások lébecolva lenyomnak 3 év egyetemet, és amire te végzel már a kezdő béred kétszeresét keresed. Valószínűleg bánni fogod, ahogy én, és még sok más sorstársam is.
De esélyed lehet, persze. Klebersberg ösztöndíjat ne vegyél fel.
Sok sikert!
Persze van esélyed, bár szerintem májusig nagyon necces- sőt!- az emelt matekot megtanulni, hacsak nem elég a középszintű (nem tudom, hogy a tanári szakok esetében hogy változtak az érettségi követelmények, de gondolom a legtöbb helyen már emeltet sem kérnek tanárira).
Esetleg a tanári mesterképzés nem jöhet szóba?
Azért nem találod most a felvin, mert még a keresztféléves jelentkezés megy, tanárit meg nem indítanak úgy, csak szeptemberi kezdéssel.
Szakpárt tudsz választani, esetedben az infó - matek lenne a legésszerűbb.
10 féléves képzés.
De szóbajöhet csak ahhoz kell egy bsc. Ami még nincs meghirdetve.
Oh értem köszönöm. Igen az lenne a legésszerűbb és valószínűleg amellett is szeretnék dönteni. És mikor lesznek fent a felvi oldalán? Mert jó lenne tudni, hogy mik a követelmények
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!