Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes lenne újrafelvételizve...

Érdemes lenne újrafelvételizve egyetemet váltanom? (20/L)

Figyelt kérdés
Amiatt írok ide egy kérdést, mert bár a családom elég támogató ilyen téren nem tudom mi tévő legyek. Idén kezdtem meg az első félévemet a BME-n gépészmérnök szakon. Elsősorban amiatt ide jelentkeztem mert egészen közel volt és nem akartam kollégiumba menni; egy teljesen más városba költözni. Amióta itt vagyok viszont egyre jobban gyűlölöm magam. A közösség az évfolyamon nem valami fényes (lányként nagyon nehézkes a beilleszkedés); ráadásul néhány tanárom indokolatlanul megalázó módon viselkedik. Mostanra oda jutottam hogy folyamatosan vagy sírógörcsöm van vagy gyomorgörcsöm az ezek a tanáron által javított zh-k előtt és nem érzem úgy, hogy ez normális lenne. Eddig sosem volt stresszkezeléssel ilyen jellegű problémám; viszont például gépszerkesztésen egy olyan gyakorlatvezetőt kaptunk akinek a viselkedésére még a tantárgyfelelős is a szemét forgatja és nem csinál vele semmit. Plusz infó, hogy néha megküzdöttem néhány tantárgyammal, de azért sikerülgettek a házik és a zh-k még ha nem is mindig annyira szépen, mint szeretném; ebből gondolom, hogy nem a szakkal van a problémám vagy azzal amit tanulok. A váltáshoz kapcsolódóan én a Gödöllői MATE-t néztem, mert gépész ismerőseim és rokonaim akik szintén iparban dolgoznak azt mondták az is benne van a top 3 egyetemben gépészeti szempontból és eredetileg ide is szerettem volna jelentkezni. Mint mondtam a távolság akadályozott meg és részben az is hogy a tanáraim nagyon toltak engem a BME felé a presztízs miatt. Ott sokkal otthonosabban éreztem magam a programokon amin résztvettem, de ugye nem tanultam még ott így nincs tapasztalatom. Szerintetek érdemes gondolkodnom a váltáson? Amiatt szeretnék újrafelvételivel menni, mert nem érzem úgy hogy megfelelően stabil alapokkal rendelkezem még ennyi idő alatt és nem akarom hogy esetleg ez pluszba rontson a helyzetemen hogyha átjelentkezem.

2023. nov. 12. 20:43
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Átiratkoztál végül? Ha nem, akkor ha gondolod írj, utolsó évemet csinálom a BME gépészmérnökin és sok mindent hasonlóan éltem meg, mint te.
jan. 10. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!