Megéri a mérnöki szak helyett vegyészt csinálni?
Figyelt kérdés
Mérnöki szakon vagyok jelenleg és felhigították a képzéseket, illetve a munkaerőpiac minőségügyi és folyamatmérnököket követel meg, egyetemen aligha tanulunk valamit (1.féléves vagyok, de ez nem normális, azt mondták az összes modellváltott egyetemre ez a jellemző én is azon vagyok). És tudom, hogy sokkal szívesebben fejlesztenék, mint a minőségügyi mérnökit csináljam például, de úgy érzem mérnökként már nincs lehetőség fejleszteni, csak termelésben dolgozni jóformán. Az egyetemi képzés, meg mintha ehhez lenne igazítva. A mérnöki mellett érdekel engem a vegyészet is, emiatt vagyok kíváncsi abban milyen munkalehetőségek vannak, érdemes-e belevágni, vagy csináljam végig ezt a mérnöki "képzést"?2023. nov. 12. 18:20
1/9 A kérdező kommentje:
Tendencia, hogy a modellváltott egyetemek színvonala is esik, számomra ez elfogadhatatlan. A mérnöki mellett döntöttem, viszont ahogy látom, hogy mit kezdenek vele, gondolkodom a váltásban. Csak attól félek, hogy a vegyész itthon nem lesz szintén megbecsült és nem is fog munkát találni.
2023. nov. 12. 18:24
2/9 anonim válasza:
A vegyész is mérnök. Vegyészmernök. Legnagyobb felszívó vállalat a MOL.
Gyárakban van lehetőség elhelyezkedni.
3/9 anonim válasza:
Nem csak vegyészmérnök létezik. Van sima vegyész is.
4/9 anonim válasza:
Linkeld már be felvi.hu-ról a vegyész alapszakot. Nincs ilyen. Vegyészmérnök van vagy kémia természettudományi alapszak.
5/9 A kérdező kommentje:
Kémia alapszak a neve, de van vegyész mesterszak
2023. nov. 12. 18:53
6/9 A kérdező kommentje:
Kémia alapszak másnéven vegyész bsc (elte így hivatkozik rá)
2023. nov. 12. 18:54
7/9 anonim válasza:
Nekem van 2 ismerősöm, az egyik inkább átképezte magát programozónak, a másik meg szarul keres.
8/9 anonim válasza:
Egy mérnöki végzettség sosem jön rosszul. Könnyebben netán pályát is váltani abban az esetben ha valamiért úgy hozná az élet. Vannak olyan allasok amik felsőfokú műszaki végzettséget kernek, más kritérium nincs. Szoval azert van előnye is annak, hogy mérnök vagy.
9/9 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy ha úgy érzed, hogy váltani akarsz: Gondold át, fontold meg mi a fontos neked. Ne halgass senkire csak tedd. Én annak idején nem mentem át kémia alapszakra és amúgy bánom :D :( . Nagyon bánom. A mai napig. És mi történt? Lehet elmegyek Vegyész Msc-re mert annyira vegyész akarok lenni, hogy azt nem tudom néhány mondatban elmagyarázni. Egyszerűen azt érzem, ha nem leszek vegyész akkor kb. egy vak vágányon leszek egész életemben. Én annak idején: Vegyészek nem keresnek olyan jól. Elmegyek gyógyszerésznek mert azok jól keresnek. Jó ötlet volt? Nem annyira. Fordított esetben meg lehet sírnék, hogy nincs pénzem és miért vegyésznek mentem :D .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!