A levelezős diploma ér annyit, mint a nappalin elvégzett vagy nem?
Én a 3. diplomámat csinálom, ami egy logisztikai mérnök bsc képzés, levelezőn.
Nappalin csináltam egy gazdaságit, aztán az MSC változatot levelezőn, meg most a mérnökit levelezőn.
Összehasonlítva a nappalival, elég sok a könnyítés.Mondjuk a mérnöki levelezőn is nehéz,de például rajzos feladatokból könnyebbeket kaptunk, mint a nappalisok.Illetve, a tanárok jóval több infóval látnak el minket a vizsgákkal kapcsolatban, mint a nappalisokat.
Olyan,hogy beugró, meg ZH az nincs.
Amikor nappalis voltam, nagyon utáltam ezt a beugrózást, viszont rákényszerített,hogy meg is tanuld és nem csak átcsusszanj a vizsgán.
3. diplománál azért szerintem már érezheted, hogy az egyetemi képzés szép dolog, de a munkahelyen szükséges tudáshoz nagyon széles, de nagyon felületes elméleti alapokat ad. Innentől kezdve nem igazán számít hol és hogyan szerezted magát a papírt, úgyis az számít, hol és mit dolgoztál már korábban.
Persze ez az én egyéni véleményem, nem kell vele egyetérteni.
Nem azért hézagos a tudás, mert a képzés minősége silányabb. Mindenki magának tanul, és mindenki maga dönti el, hogy beéri a kettessel, vagy hajt a négyes-ötösre. Annak lesz hézagos a tudása, aki kettessel szenvedi végig az egyetemet, és ez a képzés tagozatától teljesen független.
(És ez sem ennyire sarkos, mert ott vannak még a puskázás nagymesterei: lehet, hogy a jeles minősítésű diploma valójában semmilyen tudást nem takar, mert nem tudás, hanem puskázás eredménye.)
Kérdező: tegyél meg minden tőled telhetőt, tanulj lelkiismeretesen, a tudást soha senki nem veheti el tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!