Hogyan lehetek jobb matekból?
Gimibe járok jelenleg (felnőtteknek), és imádnék progrmtervezőnek tanulni, de a matek...Nagyon érdekes a viszonyom a matematikával. Senki sem beszél arról, hogy mennyire okosnak is érzi magát az ember, ha sikerül megtanulnia egy pici matekot és megold hibátlanul feladatokat :D Mármint, el sem tudom képzelni, milyen érzés lehet kívülről tudni a calculust. De annyira elképesztően nagyon szeretném megtanulni...
A helyzet az, hogy egyszerűen nem tudom, hogyan. Mindenki mondja, hogy magántanár, stb, de például, van hogy tanulgatok YouTubeon pl, és NEM értem, akkor magántanárnál miért érteném, ha ugyanúgy magyarázza el? Nem lenne ez csak felesleges pénzkidobás? A matematika az ilyen különleges tantárgy, amihez születni kell?
A magántanárban pont az a jó, hogy látja, hogy mi az a dolog, ami gátolja a megértést, így személyre szabottan tud irányítani.
Audidakta módon, videókból nagyon veszélyes tanulni; ha van egy rész, amit nem értesz, akkor rögtön feladod, mert kérdezni úgysem tudsz, hogy ez most miért van, a videó meg annyira nem részletes, hogy minden csipp-csupp dologra kitérjen. Ráadásul én már nem egy videóval találkoztam, ami tele volt hibával... Sajnos ezek nincsenek szakmailag lektorálva, egy hozzá nem értő pedig nem biztos, hogy fel tudja mérni a videóban elhangzottak relevanciáját.
Ha gondolod, írj rám privátban, adok egy-két online órát, utána meglátod, hogy jobb-e magántanárral a dolog vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!