Hol tudnám gyakorolni az excel használatát?
Otthon? Vagy ez miért nem opció?
Nézd át a tananyagot, a példákat.
Például ha fel vannak sorolva tanulók, hogy milyen nyelveket tanulnak (magyar, olasz, angol, spanyol, német, francia) és az a kérdés, hogy hány tanuló tanul franciát és olaszt, akkor milyen fuggveny kell?
=darabteli("cellák";"francia, olasz")
Ezt nem fogadja el.
Vagy például fel vannak sorolva emberek városok alapján és az a kérdés, hogy hány vidéki lakos van, akkor mit kell használni?
=darabteli("cellák" és ide olyan kéne, hogy "kivéve Budapest") csak nem tudom, hogy ezt hogyan kéne beírni
"=darabteli("cellák";"francia, olasz")
Ezt nem fogadja el."
. Gondolkodj: megszámolod, ha egy érték vagy ez, vagy az. Lehetne bonyolítani logikai függvénnyel, de valójában megszámolod az francis ÉS olasz nyelven tanuló tanukat. Gyakorlatilag két számot adsz csupán össze.
"Vagy például fel vannak sorolva emberek városok alapján és az a kérdés, hogy hány vidéki lakos van, akkor mit kell használni?"
. Erről itt ír: [link]
"Használhat például számot (32) vagy összehasonlítást (">32"), cellát (B4), illetve szót ("alma")."
Bocs, olyan feladatom is van, hogy "hányan nem tanulnak magyarul?"
Arra értettem.
Meg tudsz osztani valamit erről? Elég egy screenshot.
Én csak angol Excelben tudom ellenőrizni, de COUNTIF-fal működik a formula.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!