Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nyíregyházi egyetem Biosz BSC...

Nyíregyházi egyetem Biosz BSC vélemény?

Figyelt kérdés
Sziasztok :D 18 éves srác vagyok, továbbtanulás előtt és elköteleztem magam a biosz mellett. Imádom, mindenféleképpen ezen az úton akarok tovább haladni. Biosz alapszakra készülnék, Nyíregyházira gondoltam, mivel itt lakom. Kinek mi a véleménye róla? AZt tudom, hogy itt csak BSC vagy, MSC-re meg ha annyira összejön PhD ra (ez a cél amúgy) tudom máshova kellesz járnom.

2023. nov. 2. 21:31
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Nyíregyháza egy szellemi elfekvő. Ha csak egy papír kell, hogy valami irodai melóban vagy tanárként ellébecolj, arra teljesen alkalmas, de a megszerzett diplomádnak valódi értéke nem lesz, tudást meg főleg nem ad. Már több, mint 20 éve megszűnt a valódi oktatás abban a vidéki putriban, akkor is, ha most már egyetemnek hívják.
2023. nov. 2. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az #1 hozzászóló önmagát minősíti azzal, hogy "vidéki putrinak" nevez egy oktatási intézményt. Lehet negatív véleménye valakinek egy helyen az oktatás színvonaláról, de az efféle jelzők nem tanúskodnak kulturáltságról. Egy ilyen végletekig túlzó, vagdalkozó sztereotípiát egyébként sem vesz komolyan senki, aki értelmes ember. Éppen biológiából egyébként az oktatók döntő többsége kimondottan jó és korrekt Nyíregyházán, ezen a területen különösen nem rossz a helyzet. Nyilván a Nyíregyházi Egyetem nem fog aspirálni arra, hogy biológiából doktori iskolát indítson, de az alapképzéshez bőven megvan a szükséges oktatói kompetencia. A Környezettudományi Intézet honlapján meg lehet nézni az oktatókat és a hátterüket:

[link]

Ettől függetlenül a kérdezőnek fontos figyelembe vennie, hogy a biológia alapszak Nyíregyházán már jó régóta csak levelezőn szokott elindulni, mivel a nappali képzésre nem szokott elég jelentkező összejönni, valószínűleg mert nappalin Debrecen elszívja a potenciális hallgatókat (ott meg sem hirdetik a levelező biológia alapképzést). S mint minden levelezős képzés esetén bárhol az országban, a konzultációkon csak nagy vonalakban futják át az ismereteket, s igazából könyvekből és digitális anyagokból kell tanulni, önállóan. Levelezőn a kontakt órák száma nagyon alacsony, kéthetente péntek-szombaton vannak konzultációk. S három konzultációs alkalom során nem lehet például az egész állatrendszertant átvenni. Egyszóval a kérdezőnek azt kell mérlegelnie, hogy ezt a kompromisszumot felvállalja-e. Van, akinek jól fekszik az önálló tanulás is, de van, akinek egyáltalán nem.

2023. nov. 3. 09:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ . A második válaszadó: Teljes mértékben úgy érzem most is, hogy az iskolában csak az esetleges kérdéseimre kapok választ biológián, minden mást otthon, önállóan tanulok meg. Viszont levelezős tagozatra jár diák igazolvány? Azért az is egy fontos kérdés.
2023. nov. 3. 10:14
 4/5 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A link alatt található 2/2 hozzászólás neked is jó lehet.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

Igen, levelezőn is kapsz diákigazolványt :)

2023. nov. 3. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Le lehet szólni a NYE-t, de pl a tanárképzése messze a legkorrektebb. Nem a felesleges szívatásra, buktatásra mennek rá, mint egy-két elitegyetemen, pl. PTE.
máj. 31. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!