Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagy hiba lenne otthagyni az...

Nagy hiba lenne otthagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam igazán, hogy mi akartam lenni, igazából most se tudom.

Sok nyíltnapon voltam, és arra a szakra jelentkeztem, ami a legkevésbé untatott.

A tanulással különösebb nehézségem sosem volt, általános iskolában végig kitűnő voltam, gimnáziumban is 9-10. osztályban 4,8 körüli átlagom volt. Az egyetlem problémám, hogy utálok tanulni, és ez 11. osztály körül jelentkezett igazán. Elkezdtem elhanyagolni a beadandókat, dolgozatokra se tanultam sokszor 1 szót se. Az átlagom 12. osztály végéig így sem esett sose 4,1 alá, szóval nem tartom magam egy buta gyereknek. Érettségire se vittem túlzásba a tanulást, talán az emelt töri előtt 1,5 héttel kezdtem el tanulni, és ötös lett. Fel is vettek az egyetemre, ahol már egy haveri társaság is kialakult, a szüleim nagyon támogatóak, a bejutást is könnyen megoldom... De egyszerűen utálom, és nem szeretném már a tanulást folytatni, kicsit úgy érzem kiégtem.

Szüleim nagyon csalódottak lennének ha közölném velük, hisz testvérem is egyetemet végzett és biztosak benne, hogy én is képes lennék rá.

Nem lusta vagyok, dolgozni nagyon szívesen elmennék, nyáron is dolgoztam ahogy időm engedte. De félek, hogy szakma nélkül, érettségivel nekivágni nem a legjobb ötlet.

2023. okt. 14. 11:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú én is utáltam az első félévben! Untam és gyűlöltem.

Azutàn lassan megszerettem. Ma már imádom. Az összes (szám szerint 7) diplomámból így utólag ez a #1 legjobb. (Most már csak a #2, de a #1-hez kellett ez is.)

Ne tévesszen meg, hogy sz@r a magyar oktatás. Ettől még egy remek szak(ma) ez. Nagyon sok mindent lehet vele kezdeni, és nagyon érdekes is. Kezdd el magad képezni mellette mindenfélére, például Google és Meta Ad certifikációkkal. Vagy keress gyakornoki munkát valami szakmai helyen. Akármihez is kezdesz később, későbbi önmagad hálás lesz a jelenkorinak, hogy nem adtad fel.

2023. okt. 14. 13:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerekem ezt tervezné, elvárnám, hogy pontosan tudja, mégis mit fog helyette csinálni.
2023. okt. 14. 15:49
 13/17 anonim ***** válasza:
10. Én nem csodálkozom ezen. Nem lennék ma fiatal, amikor egyik napról a másikra változik szinte minden. Senki nem jó ez a rohanó világ.
2023. okt. 31. 04:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Senkinek*
2023. okt. 31. 04:37
 15/17 anonim ***** válasza:
66%
Viszont, hogy a kérdésre is válaszoljak. Szerintem ülj le, vegyél elő egy papírt, tollat, s írd le a céljaidat. Ha azok megvannak, akkor sokkal könnyebb továbblépni. Szakmunkásokból amúgy is hiány van. Én is otthagytam az egyetemet pár éve. Nem bántam meg. Ha meg úgy adódik, bármikor vissza lehet térni.
2023. okt. 31. 04:45
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
Nem lenne nagy hiba. De legyen épkézláb terved. Akár szakot váltasz, akár elmész dolgozni. Csak az ne legyen, hogy otthagyod az egyetemet, s otthon ülsz, mert az egyenes út a depresszió felé. Menj el dolgozni, s közben találd ki mit szeretnél. Mindenhol lesznek nehézségek, de annál rosszabb, nehezebb nincs, mikor céltalanul sodródsz az árral valamelyik egyetemi szakon. Tapasztalatból beszélek.
2023. okt. 31. 11:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi nem tetszett a válaszomban, 75%-os? Igazán leírhatnád, mert így szimplán csak a saját parasztságodat bizonyítod. Ne légy paraszt, van abból sok. 👍
2023. nov. 2. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!