Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagy hiba lenne otthagyni az...

Nagy hiba lenne otthagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam igazán, hogy mi akartam lenni, igazából most se tudom.

Sok nyíltnapon voltam, és arra a szakra jelentkeztem, ami a legkevésbé untatott.

A tanulással különösebb nehézségem sosem volt, általános iskolában végig kitűnő voltam, gimnáziumban is 9-10. osztályban 4,8 körüli átlagom volt. Az egyetlem problémám, hogy utálok tanulni, és ez 11. osztály körül jelentkezett igazán. Elkezdtem elhanyagolni a beadandókat, dolgozatokra se tanultam sokszor 1 szót se. Az átlagom 12. osztály végéig így sem esett sose 4,1 alá, szóval nem tartom magam egy buta gyereknek. Érettségire se vittem túlzásba a tanulást, talán az emelt töri előtt 1,5 héttel kezdtem el tanulni, és ötös lett. Fel is vettek az egyetemre, ahol már egy haveri társaság is kialakult, a szüleim nagyon támogatóak, a bejutást is könnyen megoldom... De egyszerűen utálom, és nem szeretném már a tanulást folytatni, kicsit úgy érzem kiégtem.

Szüleim nagyon csalódottak lennének ha közölném velük, hisz testvérem is egyetemet végzett és biztosak benne, hogy én is képes lennék rá.

Nem lusta vagyok, dolgozni nagyon szívesen elmennék, nyáron is dolgoztam ahogy időm engedte. De félek, hogy szakma nélkül, érettségivel nekivágni nem a legjobb ötlet.

2023. okt. 14. 11:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy állsz vele, ha már nincs sok hátra érdemes azért befejezni.

Fölig, hogy a szülők támogattak benne.

Utána később tudsz váltani.

De semmiképpen sem érdemes érettségivel nekiindulni.

2023. okt. 14. 11:08
 2/17 A kérdező kommentje:

Idén érettségiztem, most kezdtem az egyetemet.

Nem tudom elképzelni, hogy 4 évig tanuljak még itt...

2023. okt. 14. 11:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

És ha most lelépsz, akkor mit akarsz csinálni? Gondolom dolgoznál, de végzettség nélkül hol? A csak érettségi már semmihez sem elég, és senkit nem fog érdekelni, hogy amúgy az emelt törire 1,5 hét alatt készültél fel. Ez remek teljesítmény, de a munkaerőpiacon semmire sem mész vele.

Nem tudom mi történhetett a félévből eltelt 1 hónap során, hogy azt érzed, hogy kiégtél.

Én azt mondom, hogy szedd össze magad és csináld meg, mert sokat fog dobni az önbecsüléseden. A munkaerőpiaci értéked is magasabb lesz, ami azért nem utolsó szempont. De persze kimehetsz egy hüttébe is mosogatni, meg lehetsz betanított munkás is egy gyártósoron. A te döntésed.

2023. okt. 14. 11:31
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakról van szó? Azért az sem mindegy

De ha nem tudod elképzelni hogy ott tanulj, akkor tényleg hagyd ott

Felesleges végigszenvedni

Az meg hogy a szüleid mit gondolnak, nem érdekes. A te életed nem az övék

2023. okt. 14. 11:37
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Ha most kezded 1. félévből ingyen távozhatsz.

Szóval még most dönts és személy szerint másik szakot ajánlok, vagy esetleg szakképzést.

De így ebben a formában, érettségi nélkül nem érdemes.

2023. okt. 14. 11:46
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
*végzettség nélkül
2023. okt. 14. 11:46
 7/17 A kérdező kommentje:

#3 Nem erről az egy hónapról van szó, 11. osztálytól kezdődött. Teljesen elfogyott a motivációm beadandókat írni, képleteket és olyan információkat bemagolni amiket 1 hét után el is felejtek.

Az egyetlen dolog amire tudok gondolni az a szakképzés, szeretnék minél előbb dolgozni és a saját lábamra állni.

#4 Kereskedelem és Marketing

2023. okt. 14. 11:59
 8/17 anonim ***** válasza:
87%

Csak éppen pályakezdőként sem 2 nap, legyen bármilyen végzettséged.

Nagy utópia, hogy ez a folyamat gyors és azonnal kapkodnak utánad.

Vannak olyan szférák ahol igen, de ott nem feltétlen tudsz mozogni hosszútávon.

2023. okt. 14. 12:35
 9/17 NTBS ***** válasza:
100%
Igen. Mivel nincs reális alternatíva előtted!
2023. okt. 14. 12:37
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az élet semmit nem ad ingyen, mindenért áldozatokat kell hozni. Ilyen pl a képletek magolása, a jogszabályok biflázása, a vég nélküli prezentációkészítés, kiselőadás, beadandó, stb. Ennek a befektetett munkának meglesz a jutalma -> hosszútávon.

A jelenlegi munkaerőpiaci értéked 0, azaz nulla. A saját lábadra állást a fentebb is vázolt külföldön mosogatás, segédmunkás kategóriákban lehet elkezdeni.

A szakképzés alatt milyen tanfolyamot értesz? Miben látsz jövőt, piaci rést? Miben tudsz te többet és jobbat nyújtani, mint azok akik már most a piacon vannak? Van mögötted tőke amivel akár saját vállalkozásba tudnál kezdeni?

(Nagyon elgondolkodtatónak és ijesztőnek tartom, hogy 18-20 éves fiatalok már most motiválatlanok és kiégettek, pedig az élet nevű játékban még semmilyen téren sem számítanak tényezőnek.)

2023. okt. 14. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!