Van olyan biológiával kapcsolatos szak az egyetemeken, amihez nem kell kémia ?
Biológia alapja a kémia. De úgy minden téren, még eü asszisztenciába is kell érteni az alapvető folyamatokhoz, szervezeten belül es kívül.
Szeresd meg a kémiát!
Szia...Biológusnak tanulok...tudod melyik tantárgyaimban nincsen kémia? A szabadon választottakban HAHAHA...
Remélem nem adtad fel az álmaidat, hogy orvos légy...már ha te vagy az a személy, akinek az egyik kérdése az volt, hogy most mit tegyen mert nem megy neki a kémia.
A válaszom ugyan az. Mindenhol van kémia, csak valahol kevesebb pl ápoló ne legyél, mert nem túl hálás szakma ha szeretsz aludni, és szeretnél majd családot...ajánlom a gyógytornász szakot elég gyakorlat orientált ott viszont orb szájba tanulhatod az anatómiát...A biológia kézen fogva megy a kémiával, mivel a mi gyönyörű világunk csupa apró logikából tevődik össze...esküszöm én a kémia tanulása közben lettem, hívő az egyetemen XD És nem azért mert amúgy tényleg nehéz, hanem mert olyan hihetetlen, hogy ilyet ami számításokkal/matematikailag levezetgető az atomoktól, sejtektől egészen bármire, ami körül vesz minket...ez valakinek egy precíz munkájának az eredménye.
De komolyra fordítva a szót biológia Bsc után már vannak olyan mesterképzési szakok, ahol igen kevés a kémia, viszont akkor is jelen van ez a környezettudomány, ökológia, evolúciós biológia, állattudomány, növénytudomány, vagy a biomedicinális kutatások területén lehet olyan szakokat találni, ahol a biológia dominál, és a kémia csak minimálisan vagy egyáltalán nem szerepel a tantárgyak között, de sajna itt utadat álja egy 3 éves biológia Bsc, ahol viszont elég sok a kémia.
#4 az nem a kérdező volt, hanem én. 😂😂😂
Mármint az orvosis kérdező
Nem érdekel engem az orvosi szak :D
Ilyen B tervként gondoltam a biológia alapaszakot, csak kíváncsi voltam, hogy mennyire kérik a kémiát
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!