Vegyészmérnök vs Gépészmérnök?
Két szak között vacillálok viszont nem tudok dönteni, az érdeklődésem inkább a vegyipari folyamatok felé húz viszont pár helyen azt olvastam, hogy nem jó a vegyészmérnöki és nehéz vele érvényesülni, ellenben egy gépészmérnöknek 1000+1 lehetősége van.
Esetleg van itt aki vegyészmérnök vagy gépészmérnök ti hogy látjátok?
Megérte azt választani aminek tanultatok vagy bánjátok?
Két külön világ.
Ezt neked kell tudnod.
Mit segítenék azzal, ha az egyikre rámutatok?
Nem ismerlek, nem ismersz.
Járj utána, milyen tárgyakat kell felvenni egyikhez, másikhoz.
Milyen életformát, munkalehetőségeket nyújt egyik is, másik is.
A vegyész pl a gyógyszeriparban, az építőiparban, bűnügyi nyomozásban is dolgozhat ráképzéssel.
A gépészmérnök is specializálódhat: gépjármű, közlekedés, mezőgazdasági, egyéb gyártógépek, stb.
Ennek neked kell utánajárnod, és felállítanod a saját terveidet, céljaidat, koncepcióidat.
Mindkettő alulfizetett fos lett az utóbbi időben.
Ha jól akarsz élni akkor villamosmérnök/mechatronikai mérnök vagy mérnökinformatikus
Info, mecha és villamos trióval lehet a legjobban keresni ez igaz, szerintem nem a fizetés a legfontosabb. Ha gépész vagy vegyész lesz akkor a keresett fizuból szépen meg fogsz tudni élni.
Neked kell eldöntened, hogy mi akarsz lenni. Én vegyészmérnök BSc-t (BME) végeztem és gyógyszervegyészmérnök MSc-t (BME). Vegyészet választását nem bántam meg. Egyetem alatt gyakornok voltam az egyik legnagyobb itthoni gyógyszercégnél (bekerülés: beszéltem az egyik egyetemi tanárral, megadott egy elérhetőséget, írtam egy emailt, pár napra rá egy rövid interjú a jövőbeli felettesemmel, egy hétre rá kezdtem is a munkát). Végzés után rögtön átvettek teljes állásra és kb 4 évet dolgoztam ott teljes állásban. A fizetéseböl szép kényelmes életet éltem. 2022-ben mentem el a cégtől, mert külföldre költöztem (házasság miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!