Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási felvételi 2024?...

Felsőoktatási felvételi 2024? Hogy döntsek?

Figyelt kérdés

Felsőoktatásba szeretnék jelentkezni. 5 éve érettségiztem. Sajnos csak most találtam meg azt a táblázatot, amin a középszintű érettségi pontok vannak, és most jöttem rá hogy a középszintű érettségik sokkal kevesebbet fognak érni. 2 ötletem van:

1.) választok 2 tantárgyat, és azokból újra érettségizek emelt szinten (például angol és biológia).

2.) választok egy 6. tantárgyat (németet, mert az is jól megy) és csak abból emelteznék.

2023. okt. 9. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt csináld, amivel jobban jársz az adott szakhoz.

Ha pluszpontként elfogadnak német nyelvvizsgát, akkor lehet érdemes lenne letenni. (Te látod, hogy az emelt érettségi vagy a nyelvvizsga lenne-e könnyebb neked.) Az angol emelt mellett gondoltam.

Azt vedd figyelembe, hogy ha új érettségit teszel, az a tanulmányi pontokba nem számít bele.

2023. okt. 9. 11:16
 2/5 psychojoker válasza:
Hogy hogy az új érettségi nem számít bele a tanulmányi pontokba?
2023. okt. 26. 20:18
 3/5 anonim ***** válasza:

2:

A tanulmányi pontokba csak a bizonyítványban szereplő jegyek számítanak. Ha új érettségit tesz (mikor már megvan a bizonyítvány), akkor tanúsitványt kap róla, ami nem lesz benne a bizonyítványban.

2023. okt. 26. 21:06
 4/5 psychojoker válasza:
Ja persze értem, tehát ha a tanulmányi pontokba nem számít bele(ami érthető) de ha jobb lesz mint az előző akkor az érettségi pontokba ugyan úgy beszámítható? ugye?
2023. okt. 26. 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Az érettségi pontokba (azaz a duplázásnál) igen.

Különben teljesen feleslegesen tenne bárki kéaőbb érettségit.

2023. okt. 27. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!