Most hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Anno ott hagytam a gimit és elmentem szakmunkásba mert 15-16 évesen nem tartottam fontosnak az érettségit és dolgozni akartam. Mára 25 évesen úgy határoztam hogy az életem nem állhat meg ott hogy szakmunkásként (hegesztő) tengetem napjaim olyan bérekért és olyan alacsony megbecsülésért amiről tudom,hogy sokkal többet is kaphatnék. Elhatároztam hogy befejezem a gimit,így jelenleg munka mellett esti gimnáziumba járok minden héten. Szeretnék egyetemre menni,de nagyon bizonytalan vagyok abban hogy milyen irányban folytassam majd a tanulmányaimat. Olyan beállítottságú ember vagyok,akit minden érdekel alap szinten,de semmibe nem merek el mélyülni. Számomra az egyetem hatalmas fordulópont lehetne,mivel ezzel szeretném későbbiekben jobbá tenni az életem. Arra lennék kiváncsi,hova vagy kihez/kikhez fordulhatok ilyen tanácsokért és a későbbi pályaválasztással kapcsolatban? Pályaválasztási tanácsadó? Pszihológus? Közeli ismerősöktől,régi barátoktól kértem már tanácsot,ötletet. Többen is hasznos tippeket adtak de ennek ellenére mégsem érzem még egyik pályát se magaménak. Ennek oka az is hogy a tanulmányi eredményeim nem kiemelkedőek,sokkal inkább átlagos. Sok olyan szak is érdekel ahol van matek és fizika. Ezekből nem vagyok túl jó,talán kb 3-as szint. De sok más pálya is érdekes számomra és ezért a segítségeteket kérem hogy el tudjam dönteni hova menjek. És persze az is rá tesz egyfajta stresszt hogy már nem 19-20 éves vagy és nem nagyon szeretnék olyan pályára menni ahol az adott szakot például nem 6-7 félév alatt teljesítem mert nem megy,vagy ha nem is sikerül. Több hasonló kérdést is tettem már fel de ott inkább konkrét pályákkal kapcsolatban érdeklődtem. Bármilyen segítőkész hasznos tippet szívesen fogadok. Jöhetnek privát üzenetek is. Előre is köszönöm mindenkinek!

25/F

2023. okt. 7. 00:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel megúszósan akarunk tanulni a mérnökin, ahol nincs olyan nagy elvárás, akkor egy neve nincs egyetemet kell nézni (véletlenül sem a BME, SZTE, DE és hasonló egyetemek) +olyan mérnöki szak, ahol kevesebb vagy nem olyan borzasztó a matek…ezt a mintatanterveknél nézheted meg. Pl a villamosmérnöki és a gépészmérnöki igen nehéz…főleg a villamosmérnöki. Azt mondtad, hogy szereted az autókat…az egyik ismerősöm pont amiatt ment mechanika mérnöki szakra…az is elég nehéz…de a mérnöki sosem volt egyszerű, viszont az én meglátásom szerint inkább a gépészeti irányba mennék a helyedben…. Főleg, ha van egy hegesztői szakmunkád…

Viszont mint már mondtam, csak te tehetsz érte, és menj utána az információknak…néz YouTube-on videókat stb

2023. okt. 8. 14:39
 12/16 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsod. Köszönöm.
2023. okt. 8. 16:42
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
Nekem az a benyomásom, hogy a lehető legkevesebb befektetett munkával akarsz előrébb jutni. Azok a szakok, amik érnek még valamit, bizony keményen matek-fizika orientáltak. Gondolkodj el mit is akarsz. A diplomához nem jár automatikusan a bazi nagy fizetés. Ha hegesztőként rosszul keresel, az is sokat elmond rólad.
2023. okt. 12. 05:38
 14/16 A kérdező kommentje:

13-as

Kérlek fejtsd ki szerinted miért keresek rosszul?

2023. okt. 12. 14:00
 15/16 anonim ***** válasza:
26%

"Mára 25 évesen úgy határoztam hogy az életem nem állhat meg ott hogy szakmunkásként (hegesztő) tengetem napjaim olyan bérekért és olyan alacsony megbecsülésért amiről tudom,hogy sokkal többet is kaphatnék."

Mert itt rinyáltad el a bajod.

2023. okt. 12. 15:53
 16/16 NTBS ***** válasza:
Érettségiz le, aztán valamilyen mérnök szakot végezz el. Legalább próbáld meg.
2023. okt. 12. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!