Milyen IT szakmát érdemes most tanulni?
Figyelt kérdés
Itthon szeretnék tanulni. Mire van most kereslet? Hosszú távon home office-t tudok elképzelni magamnak, nem szeretek emberekkel dolgozni.2023. szept. 28. 09:36
11/14 anonim válasza:
A hiring freeze amúgy nem hülyeség :D. most jóval nehezebb bejutni kezdőként/juniorként a cégekhez. Nálunk is ez megy, 2020/2021-es évben sokkal kevesebb jelölt közül tudtunk válogatni, most meg kb. 6 millióan jelentkeznek ilyen pozikba. Seniorból van hiány.
12/14 A kérdező kommentje:
Én a frontend fejlesztőben gondolkodom, később esetleg backend is, vagyis full stack. Ebben mennyire van jövő? A másik ami szóba jöhetne, a JAVA, viszont úgy tudom, nem a legkönnyebb nyelv.
2023. okt. 2. 11:29
13/14 anonim válasza:
Én az egyetemet tudom ajánlani. Egész egyszerűen azért, mert gyakornokként sokkal könnyebb bekerülni cégekhez, mint nullkilométeres pályakezdőként, aki elvégzett egy pár hónapos bootcampet, ilyenből tele van az egész piac és sok cég nem is szereti őket alkalmazni. Persze most lehurrognak, hogy hát ide nem kell egyetem/papír stb... de a cégek többsége releváns tapasztalatot vár el, amit egyetem mellett könnyebb megszerezni(kivéve ha valami csókos vagy és betolnak egy céghez).
14/14 anonim válasza:
#10: de, én írtam, de nem az OKJ, mint képzési forma jelentette a problémát, hanem az, hogy maga az a szakma önmagában nem ér semmit, csak amikor elvégeztem, nem igazán volt még ilyen széleskörű választási lehetőség, mint manapság. De ez nem jelenti azt, hogy mindenképp diploma kell, különben alkalmatlan vagy dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!