Lehet orvos valaki így?

Figyelt kérdés

Egy baratomnak nem reg volt egy ongyilkosagi kiserlete. Felvagta az ereit, illetve begyogyszerezte magat.

(Korhazba kerult, megmentettek, el)

Alapvetoen egy intelligens es jokepessegu lanyrol van szo.

Mindig is orvos szeretett volna lenni, de az utobbi idoben nagyon bedepressziozott (nem jart pszichologushoz).

Es vegul megtortent.

Ez az ongyilkossagi kiserlet gatolhatja ot az orvossa valasban?

Ez lehet hulyeseg, mert annyira nem vagyok otthon a temaban, de ugye van az az orvosi esku is. Ami ugye említi h orvoskent az eletet mindig vedi. Tehat ez a "ongyilok kiserlet" okozhat neki problemat a jovoben?

2023. szept. 26. 18:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
A rokonomnak is volt öngyilkossági kísérlete sajnos. Most neves orvos, azóta már felnőtt nő 4 gyerekkel. :)
2023. szept. 28. 08:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Jártam egy külföldi orvostanhallgatóval, ezért kicsit jobban látok bele + én orvosi diagnosztikat tanultam. Engem pofatlanul kihasznalt, de mindenkit aki el es mozog. Velem csinaltatta meg a magyar háziját, hogy tudjon tanulni vizsgákra. Direkt elesett biciklivel,hogy lefotozza a horzsolast es ne kelljen mennie gyakorlatra, így tudott keszulni allamvizsgara. Mindenkit kihasznalt valamire. Nagyreszt a pofatlanoknak megy es megbirkoznak a stresszel, megdugnak azt akit akarnak, buliznak,utaznak. Így veszelik at sokan, nem viccelek. Az antidepresszans nála is ott viritott a cuccai kozott, de honvagy miatt kapott. Akik gyengek, mint a barátnod ok járnak rendszeresen szakemberhez. A joszivu es cuki emberek nem igazán veszelik túl. Egy osztálytársa veszedett valamit (indiai lány volt)es megolte magát, mert megbukott anatból. Szerintem ne menjen az orvosira, ha már most nem tud megkuzdeni a stresszel, nem tud elmenni pihenni, kikapcsolodni
2023. okt. 3. 21:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Maga a kísérlet és a depresszió sem feltétlenül akadálya, hogy elvégezze és akár jó is legyen benne. Viszont az ilyen kísérletek általában segélykérések, mert egyedül nem tud valamivel megbirkózni. Mindenképp érdemes odafigyelni rá, foglalkozni vele, hozzáértő segítséget keresni neki, hogy meg tudjon küzdeni az aktuális problémáival is, meg a jövőben következőkkel is.

Írod, hogy nagyon bedepressziózott, de nem járt pszichológushoz. Talán érdemes lenne bátorítani, támogatni benne, hogy menjen csak el pszichológushoz, kérjen és kapjon minél hamarabb segítséget!

Azután érdemes az ilyen nagyszabású karrier döntéseken agyalni, hogy a rövid távú, de pillanatnyilag épp életbe vágó súlyú problémákat sikerül legalább elkezdeni kezelni, még jobb ha sikerül megoldani is őket.

2023. nov. 4. 21:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Szapuljuk itt szegény srácot,de nem biztos, hogy kudarc élmény miatt probálkozott.

Nem látjuk az életét,történhetett bármi más ami így megrengette az életét.

És amugy xarik abba hogy karot kap vagy meghuzzák anatomiából,majd legközrlebb ujjra probálja...de a nagyanyja halála már más ...

2023. nov. 5. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!