Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy beadandó házidolgozatba...

Egy beadandó házidolgozatba bele írnátok mit használtatok fel?

Figyelt kérdés

Szakdolgozatba szoktak írni olyat, hogy szakirodalmat, internetet, tanulmányok során szerzett tapasztalatot használtam fel.

Egy házi dolgozatba írnátok ilyet vagy az már too much? Elég a szakdogába?

2023. szept. 25. 22:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Minden ilyesminél alap, hogy feltünteti az ember a felhasznált forrásokat.
2023. szept. 25. 23:08
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemen kell, sok tanár fel is tünteti, hogy a forrást rakd oda. De ha nem is írja oda, akkor is jobb oda rakni a forrást, mert avval bajt sosem csinálsz. Sőt, igen, eléggé alap a forrásmegjelölés, csak középiskolában ilyesmivel nem foglalkoznak, és egyetemen lehet, hogy az elsőéveseknek nem rágják ezt a szájukba, és ez probléma is.
2023. szept. 25. 23:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden beadandóba bele kell írni.
2023. szept. 25. 23:30
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenképpen! Egyrészt így etikus, másrészt nem árt megszoknod egyetemig. Nálunk a gimiben a legtöbb tanár kéri a sima beadandókba, ppt-kbe is.
2023. szept. 26. 06:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Átlagos beadandóknál én arra figyeltem, hogy ne idézzek semmit és a végére hozzá csaptam egy "felhasznált irodalom" felsorolást
2023. szept. 26. 07:53
 6/13 A kérdező kommentje:

A végére egyértelmű hogy írom hogy Forrás és ott linkelem

A kérdés arra vonatkozott, hogy az elején egy beadandóba amikor elkezdtem ismertetni hogy ezt és ezt fogom írni ezért még azért választottam a témát... Oda mögé közvetlen az elején érdemes e beleírni azt a mondatot hogy munkám során az internetet használtam vagy felesleges és elég a végén annyi hogy Forrás és feltűntetem a linkeket

2023. szept. 26. 09:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Úgy a saját döntésed, nem muszáj. Én nem írnám bele így,

ahogy te mondod. Viszont ne csak ömlesztve a végén felsorold miket használtál, hanem lehessen látni mit és hol. (Idézőjel, hivatkozás, forrás megemlítése. Ennek nézz utána, hogyan kell.)

2023. szept. 26. 09:34
 8/13 A kérdező kommentje:
A szakdolgozatba tudom hogy az adott rész alatt kell feltüntetni a linket /könyvet de egy beadandó dolgozatban lehet hogy elegendő a végén a forrás?!
2023. szept. 26. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a beadandóba is bele kellett oda írni. De az a legjobb, ha megkérdezed a tanárt, hogy neki van-e ezzel kapcsolatos elvárása.
2023. szept. 26. 15:26
 10/13 anonim ***** válasza:

9#nél a pont.

"A kérdés arra vonatkozott, hogy az elején egy beadandóba amikor elkezdtem ismertetni hogy ezt és ezt fogom írni ezért még azért választottam a témát... Oda mögé közvetlen az elején érdemes e beleírni azt a mondatot hogy munkám során az internetet használtam vagy felesleges és elég a végén annyi hogy Forrás és feltűntetem a linkeket"

Én speciel ezt nem írnám bele, de még a választás okát sem.

2023. szept. 27. 08:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!