Help,megbántam a szakomat(középsuli)?!
(Tegnap este feltettem ezt a kérdést,és a gyakori törölte ,és mire lett volna idöm alaposan elolvasni a válaszokat ,addigra törölte az oldalamat. Pedig annyira jó válaszok voltak, kérem segítsen az aki írta ,vagy igazából bárki.) Egyébként 2007-es vagyok, ne tiltsák le ezért megegyszer.
Szóval ,most kezdtem a turisztika szakot középsuliban ,kéttannyelvü német ,előkészítővel. A suli nem rossz,programokban nincs hiány ,osztály sem vész ,de én a szak miatt aggódom. Eleinte kedvem is volt hozzá ,aztán egyre több kritikát kaptam ,hogy semmire se való ,meg semmi életem nem lesz mellette , meg a tanár is bejött és mondta ,hogy amúgy ez a szakma úgy megszünik 10 éven belül . Meg nincs jó gyakorlati hely.Mondom köszi a bíztatást ,pedig mi 6 év múlva végzünk. Annak idején anyáék akartak közgáz technikumba iratni ,de én nagyon ellenkeztem . Jó húlye voltam mondjuk. Most meg semmirevalónak érzem a szakomat ,váltanék talán ,de anyu hallani se akar róla ,ő annak idején akarta ,vessek magamra. Talán ,ha nagyon "eroszakos" vagyok ,talán segítene. Egyedul nem hiszem ,hogy intézhetnék bármit is. Pedig már bánom. Akkora hulye voltam. Néha úgy érzem most 6 évemet fogom erre elpazarolni. Pedig fel is lebbeztünk angol szakra a kozgaz suliba ,de nem vettek fel. Most meg nemetes vagyok ,lehet oda átvennének. De egyébként a fodrászat is eszembe jutott. Csak én 8ban nagyon tanácstalan voltam . Meg idióta döntésképtelen.
Előző kérdésemben ,pontokba szedett választ kaptam , meg asszem még 2-őt ,hogy nem sokat er a technikumi szakma , az számít mit tabulsz egyetemen,kb senki nem abban dolgozik amit tanult , ne ilyen lenyegtelen nyelveket tanuljak,és nem látja olyan sotetnek a turisztika szakot,mert tobb skillt kapok tőle ,mint az "unalmasabb" pénzügytől. Kérem ő írjon ,mert ez nagyon jó válasz volt. Vagy bárki akinek van tippje. Előre is köszönöm.
(Es gyakori kerdesek ne tiltsd már le ,mert fontos és épp elég idos vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!