Tárgyfelvételi időszakban van katalógus? Már vannak órák, kötelező bejárni?
Milton egyetemre vettek fel pótfelvételin nappalira. Ma voltam beiratkozni (ezen a héten péntekig lehet egyébként). Kurzusfelvételi időszak meg 09.17-ig van. Az előbb már fel tudtam venni tárgyakat, de látom hogy ezen a héten is vannak már órák. Megkérdeztem a TO-t, hogy ha a kurzusfelvételi héten nem járok be (mert nem érek rá), akkor az beleszámít-e a hiányzásba. Azt mondták a tanszéktől kérdezzem meg. Ők meg azt írták van katalógus minden órán.
Most gyorsan leadtam a tárgyakat pár percre rá, hogy felvettem és passzívra állítottam a félévem. Ha a kurzusfelvételi időszak vége előtt kicsivel veszem fel a tárgyakat akkor addig nem is kell bejárnom igaz? Meg hogy most felvettem a tárgyakat de gyorsan le is adtam nem kerültem fel a katalógusra?
Gondold végig józanul.
Szerinted várják minden órán azt, akinek aktív a féléve, vagy csak azt, aki felvette a tárgyat???
Nincs ilyen, hogy “tiszta lappal” indulsz. 🤦♀️
Ez eléggé tanár- és tantárgyfüggő, hogy hány hiányzást fogadnak el és beszámítják-e az első hetet.
Másik egyetemre járok, de itt pl. az első hetet is beleszámítják - tehát ha akkor veszed fel a tárgyat, akkor egyel kevesebb lehetséges hiányzással kell számítani onnantól kezdve.
Az biztos, hogy nem megoldás, hogy random lepassziválod magad, hiszen a félév és a kurzus ugyanakkor kezdődik. Ha végül aktívra állítod magad, akkor is ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!