Nemzetközi gazdálkodás szakról mi a véleményetek?
Én egy éve végeztem
Hát.. nem tudok mit kezdeni vele nagyon, semmi konkrét
HR, marketing érdekel főleg, de oda túl általános
Pénzügy, számvitel, controlling stb.: nem elég matekos
Szóval kb gazdmen szint
A gazdasági képzések 60%-ban ugyanazt tanulják, a maradék 40% meg a szakosodás. De sajnos az itthoni tanítás színvonala a béka sejhaja alatt van. Ennyi kitérő után: kb. tök mindegy, hogy melyik gazdasági szakra jársz, mindegyikkel lehet csinálni a többit.
De az való igaz, hogy könnyű úgy járni, mint a 3-as, hogy ha nem vagy elég nyomulós, nem vagy jó helyeken gyakornok, akkor megkapod a diplomádat és csak nézel, hogy most akkor mihez kezdjek. És az is igaz, hogy a marketing + pénzügy az legalább két kézzelfogható szakma.
A nemzetközi gazdálkodás elvileg külkereskedelem és logisztika, gyakorlatilag meg... nem tudom, nem jártam. Valószínűleg nagyon sok benne a bullshit. Olyan, mint a gazdálkodás és menedzsment.
És szerintem azért ilyen népszerű, mert a "nemzetközi" szó benne van a nevében. Ahogyan a "nemzetközi tanulmányok" is ultra népszerű, pedig semmire se nem jó kamu büfészak.
A nemzetközi gazdálkodás egy teljesen jó általános gazdasági szak. (Én elfogult vagyok, és a marketinget vagy pénzügyet szoktam ajánlgatni, de vannak más vélemények is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!