Továbbtanulás előtt állok. A gazdasági szakok között nézelődtem, és egyelőre a nemzetközi gazdálkodás a legszimpatikusabb. Vélemény, tapasztalat a szakról? Legfőképpen olyanok hozzászólásának örülnék, akik erre járnak.
Pár dolog amire kíváncsi lennék:
Milyen szintű matek tudás kell hozzá?
Elhelyezkedés utána: mennyire lenne esélyem egy jó munkát találni?, Mit tudnék ezután dolgozni?
Szia! Én is ezen a szakon tanulok. Az elsőnek igaza van , sok száraz és unalmas tárgy van ebben az időszakban. A mikro és makro valóban nehéz, de nem annyira mint az analizis . Úgy fogalmaznék , hogy analizisen sokkal részletesebben vettük a dolgokat amikre szükség volt mikron és makron. A többi szerintem nem vészes , lesz vállalatgazdaságtan , szerintem ez a legkönnyebb. Tehát ez a 4 tárgy ami matekos az első 2 félévben. Mennyire kell a matek? Én soha nem voltam jó matekból, az érettségim is gyenge lett ebből a tárgyból(30-40%). Amikor bekerültem nagyon nehéz volt megszoknom az első hónapban , de ahogy telt az idő egyre könnyebbé vált. Én azt gondolom ha gyakorolsz akkor nem lehet baj . A gazdasági matek sokkal egyszerűbb és logikusabb mint a középiskolai matek. Rá kell állnia az ember agyának erre is . Nem hittem volna , hogy egyszer ezt mondom ,de nekem ma már sokkal nagyobb könnyebbség ha egy zh-ban vannak számítási feladatok, mert csak leülsz egyszer megérted és utána nem kell vele szórakozni. (Van azért kivétel, de ritka)
Kár a matek miatt feladni.
Én még nem végeztem , így nem próbáltam munkákat keresni, de én úgy tudom , hogy széles a választék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!