Mindenképp meg kell szüntetni az előző jogviszonyt?
Figyelt kérdés
Újrafelvételiztem ugyanarra a szakra, előző jogviszony mostani félévét passzíváltam, az újra a héten iratkozok be. A régit mindenképp meg kell most szüntetni? Vagy hagyhatom passzívon? Jelenleg nincs jogviszony megszüntetése kérvény a neptunon.2023. aug. 28. 00:30
1/3 anonim válasza:
A hallgatói jogviszony megszüntetésére nincs külön kérvény vagy formanyomtatvány. Egyszerű levélben, egyoldalú nyilatkozattal bármikor megszüntetheted, ha akarod. Az egyetem köteles az ilyen nyilatkozatot azonnali hatállyal elfogadni, nincs semmiféle mérlegelésre lehetősége.
2/3 anonim válasza:
Intézményfüggő, tvsz-ben benne kell lennie. Nálunk ha ugyanoda felvettek, automatikusan törlik, sót, az elfogadható tárgyakra sem kell kreditátvitelt kérni, mert automatikus ilyenkor az is.
3/3 A kérdező kommentje:
1. Évközben nálunk szokott lenni, "hallgatói jogviszony megszüntetése saját kérésre", vagy vmi hasonló. De gondolom ettől függetlenül beiratkozhatok. Tárgyakat már felvettem az új jogviszonyon. Remélem nem fognak problémázni.
2023. aug. 28. 17:11
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!