Anyagi szempontbol a villamosmernoki vagy egy villanyszerelo OKJ (+tarsai) elvegzese eri meg jobban?
Valószínűleg villanyszerelőként jobban kereshetsz az első években/évtizedekben, de időben többet kell dolgoznod, terepen, akár hóban-fagyban, küzdeni azzal, hogy kifizetnek-e, és lehet, hogy 45 évesen azzal szembesülsz, már nem bírod egészségileg.
Emellett pedig villamosmérnökként jóval kreatívabb, érdekesebb munkákat végezhetsz, mint villanyszerelőként, ráadásul sokkal szélesebb a paletta, amin dolgozhatsz.
Ha hosszabb távra tervezel, én mindenképpen a mérnöki pályát javasolnám. /egy villamosmérnök/
"Na látod. Ez a szomorú. Messze a legjobban fizetett mérnök a villamos. És még ők sem keresnek úgy mint a szakik (építőipar)."
Nem, nem a villamosmérnök a legjobban fizetett mérnöki munka, hanem a mérnökinformatikushoz kapcsolódó mérnöki munkák: Kiberbiztonsági mérnök, hálózati mérnök, DevOps mérnök, AI mérnök stb... ezekkel HATÁROZOTTAN jobban kereshetsz mint villanyszerelőként vagy villamosmérnökként és még ott van a lehetőség, hogy otthonról 100% remote munkát vállalj külföldi cégnél, amivel aztán simán 4-5x fizetést keresel mint egy villanyszerelő.
De a kérdés villamosmérnökről szólt, amire szintén azt tudom mondani, ha a beágyazott rendszerek / robotika világa felé mozdulsz el, azzal több éves tapasztalattal már meghaladhatja a fizetésed a villanyszerelőkét.
"Én a gépész, építész, építő, anyag, vegyész szltb mérnökökre gondoltam"
Igen, sajnos azokon a területeken valóban lecsúsztak a bérek az utóbbi időben...
Villamosmernokot en meg nem lattam villanyszerelonek allni padig tudasa meg lenne hozza.
Tehat nem hinnem hogy barmilyen szempontbol jobb lenne villanyszerelonek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!