Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Anyagi szempontbol a villamosm...

Anyagi szempontbol a villamosmernoki vagy egy villanyszerelo OKJ (+tarsai) elvegzese eri meg jobban?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvasom, hogy villanyszerelok van, hogy jobban keresnek a legtobb villamosmernoknel, pedig tudtommal az egyik leginkabb keresett mernoki terulet jelenleg. Esetleg errol van valakinek infoja errol?
2023. aug. 27. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Eleinte egyértelműen a villanyszerelő. Aztán idővel ahogy egyre tapasztaltabb lesz a villamosmérnök egyre jobban kezd el keresni és a végén kb. ugyanott lesznek amennyiben a villanyszerelő is jó szakember lesz és híre megy.
2023. aug. 27. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Na látod. Ez a szomorú. Messze a legjobban fizetett mérnök a villamos. És még ők sem keresnek úgy mint a szakik (építőipar). Egyértelmű villanyszerelő, de csak vállalkozásban. De mehetsz burkolónak, kőművesnek, viz-gáz szereplőnek stb. Az bármelyikkel jobban fogsz keresni.
2023. aug. 27. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg villanyszerelőként jobban kereshetsz az első években/évtizedekben, de időben többet kell dolgoznod, terepen, akár hóban-fagyban, küzdeni azzal, hogy kifizetnek-e, és lehet, hogy 45 évesen azzal szembesülsz, már nem bírod egészségileg.

Emellett pedig villamosmérnökként jóval kreatívabb, érdekesebb munkákat végezhetsz, mint villanyszerelőként, ráadásul sokkal szélesebb a paletta, amin dolgozhatsz.

Ha hosszabb távra tervezel, én mindenképpen a mérnöki pályát javasolnám. /egy villamosmérnök/

2023. aug. 27. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyértelmű villanyszerelő.
2023. aug. 27. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Villamosmérnök. 50-60 évesen elég megterhelő lesz már a létrán ugrálni egy koszos építkezésen, míg mérnökként simán elüldögélsz egy irodában még 80 évesen is.
2023. aug. 27. 20:37
 6/10 anonim ***** válasza:

"Na látod. Ez a szomorú. Messze a legjobban fizetett mérnök a villamos. És még ők sem keresnek úgy mint a szakik (építőipar)."

Nem, nem a villamosmérnök a legjobban fizetett mérnöki munka, hanem a mérnökinformatikushoz kapcsolódó mérnöki munkák: Kiberbiztonsági mérnök, hálózati mérnök, DevOps mérnök, AI mérnök stb... ezekkel HATÁROZOTTAN jobban kereshetsz mint villanyszerelőként vagy villamosmérnökként és még ott van a lehetőség, hogy otthonról 100% remote munkát vállalj külföldi cégnél, amivel aztán simán 4-5x fizetést keresel mint egy villanyszerelő.

De a kérdés villamosmérnökről szólt, amire szintén azt tudom mondani, ha a beágyazott rendszerek / robotika világa felé mozdulsz el, azzal több éves tapasztalattal már meghaladhatja a fizetésed a villanyszerelőkét.

2023. aug. 27. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 Igazad van, de ezeket általában külön sorolják az IT-hez. Én a gépész, építész, építő, anyag, vegyész szltb mérnökökre gondoltam.
2023. aug. 28. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:

"Én a gépész, építész, építő, anyag, vegyész szltb mérnökökre gondoltam"

Igen, sajnos azokon a területeken valóban lecsúsztak a bérek az utóbbi időben...

2023. aug. 28. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Villamosmernokot en meg nem lattam villanyszerelonek allni padig tudasa meg lenne hozza.

Tehat nem hinnem hogy barmilyen szempontbol jobb lenne villanyszerelonek lenni.

okt. 15. 19:31
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Ebből látszik, hogy nem isnerez sokat. Én mechatronikai mérnökként végeztem, elég sok villamosmérnököt ismerek. Többen is elmentek villanyszerelőnek, mert jobban lehet keresni, mégha fizikailag szarabb is.
okt. 16. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!