Fogorvosi egyetemen a specializálódás különböző irányokban hogyan működik?
Még csak most kezdem az egyetemet, de nem sok infót találtam a különböző irányokba való specializálódásokról.
Először is ugye csak 12 félév támogatott, ha az elfogy akkor utána fizetni kéne a saját specializálódásért? Azt hirtelen egyetem elvégzése után egyáltalán lehet bírni? Nem olcsó a fogorvosi, a szakosodás pedig gondolom még drágább.
Nagyon sok irány van? Például a 10 szemeszter után ugyanúgy el lehet indulni szájsebészeti úton, mint például fogszabályzásin?
Áh értem, akkor majd utána olvasgatok valahol, így már van egy kiindulási pontom.
Köszönöm a gyors válaszokat 😁
Jaj igen, majdnem elfelejtettem.
Ez ugye már csak a finanszírozott állami félévek után van, akkor ezt mind saját zsebből kéne fizetni? Gondolom ez sem egy olcsó multasga.
Én úgy hallottam, hogy a szakosodás olyan mint ÁOK után a rezidensképzés, hogy gyakorlatilag dolgozol alatta, tehát kapsz fizetést + mellette tanulsz is
De szerintem ha rakeresel Google-ben pl hogy "fogszabályzás szakképzés" többet fogsz megtudni mint gyakorin 😅
Elvégzed az egyetemet 5 (+x) év alatt és általános fogorvos leszel, alapellátást végezhetsz, ebbe beletartozik többek közt gyökérkezelés, fogpótlás is, illetve gyerekeket is ugyanúgy el kell látni, az iskolafogászatot is "sima körzetis" fogorvos végzi általában. Az tartozik a szakrendelésre, amit az általános fogorvos eszközök vagy tudás hiányában már nem tud elvégezni (pl. implantátum készítés, csontpótlás, de bölcsességfogat is, pláne, ha az alsó, legtöbbször szájsebészeten húznak).
Ha szeretnél az egyetem után szakvizsgát, akkor maradhatsz a klinikán (ha felvesznek oda) vagy elmehetsz külsős helyre egy olyan orvoshoz, aki vállal(hat) szakképzést, ehhez azonban gyakran súlyos összegeket kell kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!