Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nehezebb az egyetem sok...

Miért nehezebb az egyetem sok helyen, mint a középiskola?

Figyelt kérdés

Amit én vettem észre, hogy lehet, hogy a diák nem is jó képességū vagy nem tanult meg nagy mennyiségū anyagot hirtelen megtanulni.

Nálam ott bukott el, hogy akkor jöttek be az életszerū dolgok (távkapcsolat tönkremenetele, munka, rossz kollégiumi szobatársak).

2023. aug. 22. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
Nem az egyetem nagyon nehéz, a középiskola nagyon könnyű. Szakembereket képeznek. Nyílván szükséges terhelni az egyetemistákat, hogy jók legyenek a szakmájukban később.
2023. aug. 22. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem azért nem baj, hogy nem dobálnak minden hülye után egy diplomát. Így is nehéz elhelyezkedni, legyen legalább valami minimális színvonal.

Egyébként meg attól függ, hogy hová jártál középiskolába, vannak gyengébb és vannak erősebb iskolák.

2023. aug. 22. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Te hülye vagy, hogy ilyen kérdést teszel fel?
2023. aug. 22. 13:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem rossz képességū/munkamorálú hallgatókra gondoltam.
2023. aug. 22. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ez nem feltétlenül így van. Lehet egy középiskola is nagyon erős és egyetemen sem mindegy hogy “büfészak” (de utálom ezt a kifejezést de így tudom elmagyarázni egyszerűen) vagy tényleg tanulós szak.
2023. aug. 22. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolába majdnem mindenki eljut, az átlagra kell szabni (közepes képességek mindenből, közepes szorgalom, közepes eredmény). Az érettségi ma már alapkövetelmény.

Egyetemre nem kötelező járni, a tankötelezettség 16 évesen véget ér, az érettségi 18-19 évesen megvan. Egyetemre a jobb képességű, az adott szak iránt érdeklődő emberek mennek. Mint ahogy fent is írták, itt már szakembereket képeznek, úgyhogy a tananyag is ennek megfelelő nehézségű. Mert jó szakembereket akarnak képezni, akik mindenhez értenek a szakmájukban.

2023. aug. 22. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!