Nappali jogviszony + főállású munka lehetséges?
Figyelt kérdés
Az alábbi a szitu. Most szeptemberben leszek végzős mesteren. De kaptam 1 jó munkalehetőséget. Elfogadtam és szeptemberben kezdek is dolgozni. Viszont szükségem lenne 400000 forintra. Amire az egyetlen módom a diákhitel. (Eddig még sose vettem fel) a diákhitelhez kell az aktív jogviszony. Lehetséges a nappali jogviszony úgy hogy közben be leszek jelentve főállásban? Bele köthet valaki? Egyetem, állam, diákhitel központ vagy bárki?2023. aug. 19. 20:02
1/6 anonim válasza:
Persze, lehetséges egyszerre a kettő, nem üti egyik a másikat (ha a munkáltató számára jó így, és meg tudod oldani egyszerre a főállást és a nappalis órákon való részvételt).
2/6 anonim válasza:
Nincs jogi akadálya, hogy egyszerre legyél főállásban valahol, s közben nappalis hallgató is legyél. Egyébként pedig diákhitelre nemcsak a nappalis, hanem a levelezős hallgatók is jogosultak, akik többnyire dolgoznak a tanulás mellett.
Ugyanakkor nagyon-nagyon kevés olyan munkahely létezik, amely összeegyeztethető nappalis tanulmányokkal. Nyilván te is tudod, hogy gyakorlatokról félévente háromszor hiányozhatsz, a zárthelyiken ott kell lenned, s a vizsgákat is hétköznap délelőttre tehetik. Egészen biztos vagy abban, hogy meg tudod oldani?
3/6 A kérdező kommentje:
#1-es #2-es, félre értették. Bár az én hibám mert nem írtam bele. Nem tervezek visszamenni tanulni csak a diákhitel miatt kell az AKTÍV jogviszony. Mivel már van 1 diplomám így el tudok menni dolgozni vele. A mester amúgy se tetszett. Csak arra voltam kíváncsi hogy van-e jogi vagy bármilyen akadálya ennek.
2023. aug. 19. 22:11
4/6 anonim válasza:
#3: Ha fizetős mesterképzésen vagy, akkor az aktív jogviszonyhoz ki kell fizetned szeptemberben egy féléves tandíjat, ha pedig államin, akkor a befejezetlen mesterképzés miatt visszafizetési kötelezettséged keletkezik jövő februárban (bár ezt le lehet dolgozni hazai munkaviszonnyal). Biztosan megéri ez neked?
5/6 anonim válasza:
Hát én fix nem hagynám ott a mestert végzősként, meg azok miatt sem amiket a 4-es válaszoló leírt.
6/6 anonim válasza:
egy féléved van hátra az államviszgáig, miért nem fejezed be már innen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!