Nappali tanulói jogviszonnyal lehet főállású munkát vállalni?
Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen utánanéztem, kérdeztem, mindenhol mást mondanak.
Valaki tud rá pontos választ adni?
Köszönöm
2017. ápr. 21. 10:58
1/8 anonim válasza:
Ezt a jogi témakörben kéne felvetned. Abban viszont biztos vagyok, hogy nappali hallgatóként öngyilkosság főállást elvállalni. Inkább jelentkezz részmunkaidőre/gyakornoknak, hogy előre bedolgozd magad a szakmádba, akkor marad idő tanulásra is.
2/8 anonim válasza:
Lehet, de ha bejársz a képzésre, nem ajánlott. Ha pedig nem, azzal azt kockáztatod, hogy bármikor megszűnhet a jogviszonyod, amivel a munkavállalói státuszodat kockáztatod.
3/8 anonim válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag meg kb esélytelen napi 8órát dolgozni egyetem mellett.
4/8 anonim válasza:
"Ha pedig nem, azzal azt kockáztatod, hogy bármikor megszűnhet a jogviszonyod, amivel a munkavállalói státuszodat kockáztatod."
Ennek így semmi értelme nincs. Mi köze a hallgatói jogviszonynak a munkaviszonyhoz?
5/8 anonim válasza:
Lehet. Én így dolgoztam egyetem utolsó félévben, most is van olyan munkatársam, aki még nem végzett, de főállásban dolgozik.
6/8 anonim válasza:
#4, arra gondoltam, hogy eleve diákként keres munkát vagy annak jelentik be, mert így előnyösebb adózni utána. Ebben az esetben, ha nem diák tovább, vagy megváltoztatják a szerződést, vagy keresnek mást.
7/8 A kérdező kommentje:
Túlfutó hallgató vagyok, órákra már nem kell járnom, 4 vizsgám maradt el.
Köszönöm a válaszokat
2017. ápr. 24. 09:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!