Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri matematikusnak tanulni?

Megéri matematikusnak tanulni?

Figyelt kérdés
Idén végeztem a bme-n gazdmen bsc-n és rájöttem, hogy szeretnék kicsit elméletibb irányba továbbtanulni. Középiskolában és az egyetemen is a matek volt a kedvencem és mindig is nagyon érdekelt. Jelenleg 23 éves vagyok és dolgozom, és kicsit félek tőle, hogy már késő belevágni, hiszen 28-29 éves lennék mire végeznék az Msc-vel. Kicsit félek attól is, hogy munka mellett mennyire tudnám végigcsinálni a képzést. Tudom, hogy ezt első sorban magamban kell átgondolnom, de szívesen hallanék véleményt olyan emberektől, akik hasonló cipőben jártak, ezen felül érdekelnének magáról a szakról vélemények, elhelyezkedési lehetőségek, az hogy ki hogyan tudta megoldani a munkát nappalis képzés mellett.

2023. aug. 14. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2023. aug. 14. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Soha nincs késő semmihez.

Én 36 éves vagyok, a harmadik diplomámat csinálom.

Hajrá!

2023. aug. 14. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó alapszak, de kell mellé a mester is.

Alk. matematika, vagy elmenni adatudomány felé stb.

2023. aug. 14. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Most végeztem matek szakon, hamarosan kezdem a mestert. Dolgoztam is mellette másodévtől szakirányú területen (adattudomány, gépi tanulás) részmunkaidőben. Azért ez nem mindig egyszerű, de azért lehetséges.

Én nagyon szerettem, jó döntés volt. Ha szeretnél több infót szívesen mesélek, szerintem érdemes belevágni, sosem késő.

2023. aug. 14. 22:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is most kezdem a mestert, és szerintem is nagyon megéri. Én a pénzügyi vonalon gyakornokoskodok, és őszintén szólva szerintem jobban nem is dönthettem volna pályaválasztáskor. Az egyetemi képzés ugyan maga a pokol volt, de cserébe most olyan matematikai modelleken dolgozhatok, amik egy bank pénzügyi helyzetében kulcsfontosságúak, és ezen belül rendkívül sok izgalmas kérdéssel meg kihívással szembesülök nap mint nap. És ehhez a munkakörhöz elengedhetetlen, hogy matematikusi végzettséged legyen. Egy tipikus feladat például, hogy van egy modelled, kiad egy számot. Miért pont azt? Hogy lehetne alacsonyabb értéket kapni? Milyen alternatív optimalizálási módszerek vannak? Hogyan építsünk fel matematikailag egy teljesen újat? Ha az ilyesmi téged is lázba hoz, csak ajánlani tudom a szakot :D

Azt azonban érdemes lehet észben tartani, hogy a szak nagyon nehéz. Első két évben senkinek sem volt ideje dolgozni, aki legalábbis időben el akarta végezni

2023. aug. 24. 11:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!