Megéri matematikusnak tanulni?
Soha nincs késő semmihez.
Én 36 éves vagyok, a harmadik diplomámat csinálom.
Hajrá!
Nagyon jó alapszak, de kell mellé a mester is.
Alk. matematika, vagy elmenni adatudomány felé stb.
Most végeztem matek szakon, hamarosan kezdem a mestert. Dolgoztam is mellette másodévtől szakirányú területen (adattudomány, gépi tanulás) részmunkaidőben. Azért ez nem mindig egyszerű, de azért lehetséges.
Én nagyon szerettem, jó döntés volt. Ha szeretnél több infót szívesen mesélek, szerintem érdemes belevágni, sosem késő.
Én is most kezdem a mestert, és szerintem is nagyon megéri. Én a pénzügyi vonalon gyakornokoskodok, és őszintén szólva szerintem jobban nem is dönthettem volna pályaválasztáskor. Az egyetemi képzés ugyan maga a pokol volt, de cserébe most olyan matematikai modelleken dolgozhatok, amik egy bank pénzügyi helyzetében kulcsfontosságúak, és ezen belül rendkívül sok izgalmas kérdéssel meg kihívással szembesülök nap mint nap. És ehhez a munkakörhöz elengedhetetlen, hogy matematikusi végzettséged legyen. Egy tipikus feladat például, hogy van egy modelled, kiad egy számot. Miért pont azt? Hogy lehetne alacsonyabb értéket kapni? Milyen alternatív optimalizálási módszerek vannak? Hogyan építsünk fel matematikailag egy teljesen újat? Ha az ilyesmi téged is lázba hoz, csak ajánlani tudom a szakot :D
Azt azonban érdemes lehet észben tartani, hogy a szak nagyon nehéz. Első két évben senkinek sem volt ideje dolgozni, aki legalábbis időben el akarta végezni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!