Érdekel a kémia és a természettudomány, de egyetemre nem mehetek. Hol tanulhatnék?
Nagy álmom volt, hogy gyógyszerész lehessek, erről lecsúsztam, mert munka mellett nem tudtam teljesíteni (tudom, hogy van, aki tud, én nem tudtam sajnos). Ezután gondolkodtam levelező szakokon, pl. biomérnök vagy vegyészmérnök, de a családom lebeszélt róla. Most végzettség nélkül, mármint érettségivel dolgozok, viszont nem lelem örömömet benne és továbbra is a természettudomány felé húz a szívem. Az egyetem, hogyha nem opció, akkor mit tanulhatnék?
Laborban vagy hasonló környezetben szeretnék dolgozni. Nézegettem az OKJ-s képzéseket (vagyis azt, ami most van, tudom, hogy már nem OKJ), de azok is hosszú képzések. Van olyan lehetőség, ami olyan végzettséget ad, amivel pár hónapon belül el lehet helyezkedni?
Az érettségire épülő szakképzések (pl. vegyésztechnikus) általában 2 évesek, s még ezek is túl hosszúak neked? Akkor egész egyszerűen lehetetlent keresel. Nem gondolhatod komolyan, hogy még ennél is rövidebb idő alatt olyan szakemberré képezheted magad, amivel beengednek egy laboratóriumba dolgozni. Ilyen egész egyszerűen nincs.
Egyébként pedig én a helyedben nem hagynám, hogy a családom lebeszéljen az álmaimról. Legyél határozott, állj ki a jövődért, s februárban add be az egyetemi jelentkezésedet valahova levelezős vegyészmérnök vagy kémia alapszakra. Vannak államilag támogatott levelezős képzések is, így igazából ez az út nem kerül sokba. Ne arra a 3-4 évre gondolj, ami valószínűleg munka mellett kemény kihívás lesz, hanem arra a 40 évre, amelyben olyan pályán dolgozhatsz, amelyet szeretsz csinálni. Ha most nem állsz ki magadért, és nem vágsz bele a jelenlegi helyzetedből kivezető képzésbe, egész életedet megkeserítheted. Nincs könnyű út, de valamit valamiért.
"Utálok ott dolgozni, de nincs jobb lehetőségem."
Milyen munka kéne kb. hol?
"1 óra utazásra van"
Juj..Nehogy belehalj abba az1 órás útba...Én 240 km-et utazok kéthetente, csak hogy tanulhassak. Ha 1 órát nem bírsz ki, akkor jó neked ott ahol vagy....
"Én 240 km-et utazok kéthetente, csak hogy tanulhassak."
És mellette dolgozol egy másik városban, ahol (legalábbis jelenleg úgy tűnik, hogy) az az egyetlen munkalehetőséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!