Megbántam, hogy tanári szakra jelentkeztem, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Szeptemberben ötödéves leszek tanárképzésen, de rettentően megbántam, hogy ide jöttem. Nincs semmi jövőképem, félek, hogy nem fogok tudni megélni a fizetésemből. Átjelentkezni másik szakra nem tudok, mert már 8 állami félévem elfogyott. Esetleg valamelyik szakomból csináljak PhD-t? Szerencsére életképes szakjaim vannak, de nem tudom, hogy a munkaerőpiacon mennyit érnek, ha tanári (osztatlan MSc) végzettségként szerepelnek majd.2023. jún. 19. 12:12
1/14 anonim válasza:
Szerintem keress munkát iskolán kívül! Egy éved van rá.
2/14 anonim válasza:
Biztos ami biztos most már végezd el a képzést, mert legalább lesz egy diplomád. Utána levelezőn, diákhitelből tudsz mellé tenni egy mérnökit pl. Nézz utána a duális képzésnek is!
3/14 anonim válasza:
Csináld végig! Sok olyan álláslehetőség van, hogy felsővezetőnek asszisztens/titkár vagy középvezető cégeknél. Na, ilyeneknél elvárások közt van a diploma, de senkit nem érdekel, milyen diploma az, csak legyen. Ha beszélsz angolul vagy németül, akkor még jobb bért alkudhatsz ki.
4/14 anonim válasza:
Milyen szakos vagy? Ha csak a fozetés zavar elmehetsz magántanárnak. Magántanárként egész jó pénzt tudsz kérni.
5/14 anonim válasza:
Nyugi, en ugyanígy voltam vele. Sokat érnek a munkaerő piacon :) a tanári skillek azért nem semmik. Persze a személyiséged is számít. Én simán el tudtam helyezkedni.
6/14 anonim válasza:
250 netto + sok pimasz gyerek 😂nem csodalom h megbantad
7/14 anonim válasza:
En is azt javaslom, hogy csinald vegig. Ha odaig eljutottal eszedbe ne jusson otthagyni. De ha maga a tanitas resze erdekel, attol meg nem muszaj kozoktatasban intezmenyi keretek kozott dolgoznod vegzes utan. Es lehet a fizu es a korulmenyek is jobbak. Leirod milyen szakparod van?
8/14 anonim válasza:
A Kormány ígéretet tett, hogy emelni fogja a fizetéseket, és ugye amit ígértek, eddig mindig betartották. Csak ugye a baloldal megint kavarja elvileg az ürüléket, ezért Brüsszel nem utal pénzt, amiből emelhetnének a béreken. Sajna ez is a baloldal miatt van, meg Brüsszel miatt. Jelenleg csak ők állnak a fizetésemelés útjában, különben már réges régen megkereshetnétek akár nettó 7-800 ezret is. Olyan életpálya modell van már így is hogy csak na. Össze vissza sz.rnám magam az örömtől, ha tanár lennék. Pláne a mai fiataloknak kivétel nélkül olyan hatalmas a tudásszomjuk, hogy kihívás is tanítani őket. Már csak miattuk is megéri.
9/14 anonim válasza:
Köszönjük a fizetett választ a barlangból.
10/14 anonim válasza:
#8 te melyik alternatív univerzumban élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!