Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök vagy gazdálkodási...

Gépészmérnök vagy gazdálkodási és menedzsment szak?

Figyelt kérdés
Kis segítséget szeretnék kérni. 2 szak között őrlődöm és nem tudom eldönteni melyiket válasszam. Fizikát kicsit száraz tananyagnak tartom és annyira nem vagyok jó benne. És ha jól tudom elég sok fizika van a gépészeten. Viszont a gazdálkodási szak is szintén érdekel. Kiváncsi vagyok a személyes tapasztalatokra pl:pályakezdőként melyikkel lehet jobban elhelyezkedni,fizetés,és az is érdekel hogy egyetem mellett gazdálkodási szakon lehet valami gyakornoki munkát végezni mint a mérnökin? Az is érdekel,hogy gazdálkodási és menedzsment szakkal milyen területen lehet elhelyezkedni. Jöhetnek előnyök,hátrányok,pro és kontra. Minden ami segít a választásban.

2023. aug. 8. 17:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én kívülálló vagyok, de sok helyről hallom, hogy a gépészmérnök az egyik legnehezebben érvényesülő szak a műszaki területen az építőmérnökivel együtt. Villamosmérnökiről hallani sok jót, hogy az megéri, meg mechatronikai mérnökről is aki ismerősöm van, jó helyen dolgozik vele.

Gazdasági szakoknál mindenképo fontos, hogy egy normális egyetemen végezd, ha nem is Corvinus, BGae, ELTE, BME, akkor se valami noname fősulin hanem egy top 10-es vidéki egyetemre próbálj velw jelentkezni, MSc-t meg csinálhatod akárhol, jó eredményekkel és diplomával felvesznek a Corvinusra is vagy más pesti nagy egyetemre.

2023. aug. 17. 07:02
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Húgom foszkon végzett gazdinfót ( bsc alatt eggyel) és pénzügy számvitel vége felé jár a corvinuson. Már most sokkal jobb lehetőségei vannak mint nekem gépészmérnökként úgy, hogy 5 éve végeztem, és angolul is jobban beszélek.

Haverom informatikát végzett nálam is többet csúszott 1 évvel, angolból szinten alig gügyög, utcán a külföldieknek mindig én magyarázok, mert ő csak néz.

Már ő is az én fizetésemnek legalább a 150 százalékát kapja, tized olyan felelősséget igénylő munkában.

Van még kérdés?

2023. aug. 17. 09:20
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Gépész
2023. aug. 24. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!