Mit tegyek ha író szeretnék lenni? Hol tanuljak?
Ha még azóta nem mentél egyetemre: Lackfi János és még valaki (bocs, nem tudom pontosan) a Pázmányon kreatív írás szakot alapítottak. Kifejezetten ezt tanulnád. Én személy szerint nem járnék oda, mert szerintem az egyetemen mást kell tanulni, mint művészetet. Egyébként ELTÉ-s magyar szakos vagyok, itt tényleg nem ilyesmit tanulunk, de tanulhatsz mondjuk szerkesztői ismereteket, könyvkiadást, stb-t, és van kreatív írás minor (kisebb szak), de ez nem egy önálló szak, csak ha amúgy is ide jársz. Én nem járok oda, szóval mesélni nem tudok róla.
Ha benézel a blogomra, sok mindent tanulhatsz: www.lexen-jzti.blogspot.com
Köszi!
Mindenképpen olvass sokat. Sok író leírja tapasztalatait, leírja, hogy mik voltak nagy hibái. Leírják, mikre kell odafigyelni. Pl: Márai Sándor Füveskönyv c. művében pontokba szedve írja le gondolatait, tapasztalatait. A fél mű az írásról szól.
Soha se írj erőltetetten. Nézz utána a kezdők hibáinak és vedd észre a sajátjaidat. Ha valóban írónak vallod magad, sohasem adhatod fel. Ha mindig a hibáidat iktatod ki, egyre kevesebb marad majd, és amit alkotsz, egyre jobb lesz.
És ha neked tetszik, amit alkottál, megfelelsz magadnak. De gondolom másnak akarsz megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!