Mennyire kèső 29 évesen orvosi egyetemet elkezdeni?
#12 ez egy bizonyított tény. Nem azt mondtam hogy nem tudsz és akadálya van, hanem azt, hogy ilyenkor már kevésbé hatékonyan lehet tanulni. Persze ez emberfüggő is, de ezt is kihangsúlyoztam. Nem tudom miért kell állandóan belekötni a másikba.
A mérnöki egyébként más, az orvosin rengeteget kell magolni.
#14 megintcsak felfújod azért hogy belémköthess. Nem mondtam, hogy büfészak. Ott nem a magoláson van a hangsúly és a mennyiség sem ugyanaz. Ettől még nyilván nehéz.
Még valami kifogásolnivaló?
A kérdésedre válaszolva és nem másokkal vitatkozva a komment szekcióban:
Ezt a döntést neked kell meghozni, mérlegelni az élethelyzeted alapján. Van már diplomád, családod, mi a nemed, van esetleg félretett pénzed vagy az állam fogja finanszírozni a képzésedet?
Jelenleg 25 éves nő vagyok, rendelkezem már egy gyógyszerészdoktori címmel, ami 5 év tanulást jelent. Elkezdtem dolgozni és egy év után szíven szúrt a felismerés, hogy nem ezt szeretném csinálni. Idén felvettek az orvosira, jövő héten fogom kezdeni, mellette alkalmi, hétvégi munkák néha bele fognak férni.
Nagyon nehezen hoztam én is meg a döntést, de mi a jobb, elkezdeni és maximum abbahagyni vagy egész életedben azon rágódni, hogy te feladtad az álmodat és meg sem próbáltad? Ha van társad, vele beszéld meg és legyen egy tervetek. Legrosszabb esetben is lesz még 30 éved dolgozni és hidd el, olyanban dolgozni amit utálsz és mellette másfelé vágyakozni szörnyű érzés.
Egyébként a vőlegényem 30 évesen lett csak rezidens, de sok kollegája 35+-os újonc.
Ne add fel, egy életed van és ki tudja meddig tart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!