Dietetikát szeretnék elkezdeni hallgatni, valamely neves magyar egyetemen. Van esélyem?
Szia!
Májusban tettem emelt biosz érettségit 4 év kihagyás után, most a Soten ülök :)
5 hónap alatt készültem fel, bár én magántanárhoz is jártam, de szerintem anélkül is teljesíthető.
Ha májusban mész, bő fél éved van még. Ha rászánod az idődet, simán teljesíthető a biosz!
Viszont az is számít, korábban milyen lett az érettségid, mely tantárgyakból lett a legjobb. Idén 417 volt a ponthatár, ha emeltezni csak bioszból akarsz, akkor annak és a másik beszámított tantárgynak is elég erősre kell sikerülnie. Illetve már a nyelvvizsga is bemeneti követelmény.
Tanácsolni azt tudom, hogy ne csak a könyv felett ülj, csinálj sok feladatot és írj minél több esszét! A kémiára érdemes ráfeküdni, mert érettségin is fontos, de egyetemen már létszükséglet.
Ha dolgozol érte, képes vagy rá, sok sikert! :)
Napi 1-1,5 óra, de igazából ha kicsit többet szánok rá, sokkal jobb lehetett volna. Az is hiba volt részemről, hogy kevés érettségit csináltam, pedig bizonyos szint felett az már többet ér, mint a tankönyv.
Két emelt? Én úgy tudom, az továbbra is csak az osztatlan szakokon kötelező az egészségügyben.
Dietetikára amúgy szinte bármilyen érettségit elfogadnak, valaki angol-magyarral jut be. :D
Javaslom az egészségügyi ismeretek nevű tantárgyat. Ezt eü szakközépiskolákban oktatják és emelt szinten is könnyű sok pontot szerezni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!