Vihetem így valamire?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Még régebben egy pedagógiai szakszolgálatnál vizsgáltak, és ott szerepelt iQ teszt is.. Már akkor is elvette minden önbizalmamat az akkori eredmény. ( Végül kiderült, hogy sni-s vagyok, és tanulási zavarom van)

Most kitöltöttem a Mensa-sat, és 76 lett.(Hasonló a szakszolgálatos eredményhez) Persze volt benne 2-3 számot tartalmazó logikai feladat is, én pedig enyhén diszkalkuliás vagyok, tehát ez nem annyira ment, de ez is bele lett számolva.. Viszont most megijedtem. Tényleg ilyen hülye lennék, hogy csak ennyi? Mondjak le mindenről? Ilyet felejtsek is el, hogy jogi, orvosi, PhD, bármi, ahol nagyon okos emberek vannak? Rengeteg akaraterőm van és szorgalmam.. Vagy csak én fújom fel ezt ennyire, és egy iQ teszt nem befolyásol semmit? Hiszen olvastam, hogy valaki autizmussal lett orvos… akkor gondolom csak nem lehetetlen.. Már amennyire igaz.

Borzalmasan érzem most magam. Rengeteg tervem és vágyam volt, de most egy retardált valakinek érzem magam.

2023. aug. 5. 16:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Abszolút nem vagyok büszke magamra, mert felvesznek ,sőt..

És igen, a ponthatárokat megnézve nekem csak kettővel lett kevesebb, mint ami Pestre kellett volna. Vidékre felvettek volna, de nem tudtam az anyagiak miatt megoldani. Mindegy, nem veszekszem. Majd lesz valahogy. Köszönöm a véleményeteket!

2023. aug. 5. 18:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Építőiparban vagyok mérnök, epìtésvezető. Egy jó es ügyes komuves sztem a diplomások 80 %anal többet is hazavihet. Van pár szakmunka amiből boduletesen nagy hiany van. Ezt csak azért ìrom, hogy ne gondold azt, hogy ha nem szerzel diplomát akkor vége a világnak. Most már azért viszonylag tapasztalt mernoknek tartom magam, de ha a munkaterületen egy szaki ha vállalkozó, meg ha csak 1-2 emberrel is mar akkor is szinte biztos vagyok, hogy anyagilag jobban áll mint én. Pedig mérnök diplomám van és vezető vagyok. Igazan gazdag nem alkalmazottként lesz az ember jó eséllyel, bármi is legyen a végzettsége.
2023. aug. 5. 19:25
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudom mennyire reális vagy igaz amit páran itt ìrtak a kezdő fizetésükről jogászként, de páran nem igazan voltak megelègedve vele. Legalabbis ùgy tűnt a beszámolójukból. Mondjuk ami számokat irtak nekem sem tűnt annak. Persze kinek mi, egyéni igények.
2023. aug. 5. 19:29
 14/21 A kérdező kommentje:

Tartok kicsi update-et ennyi idő után, mert lehet, valakinek tanulság lesz. Végül kiderült, hogy benéztem, és nem is a Mensa-sat töltöttem ki, hanem valami névtelen cuccot.. Ami 300Ft-ba került, majd pár nappal rá levontak 15.000-et a kártyámról. Most harcolok a pénzemért.

Utánaolvastam ennek az iQ tesztes oldalnak, és mindenkinek ilyen 70 körüli eredményt adott ki, szóval jó hír, hogy nem vagyok olyan hülye, mint amit a teszt bekamuzott:D

ez volt az egyébként: [link]

itt meg a vélemények róla:

[link]

szóval ennek sose dőljetek be, mert lehúzás, és rendes eredményt sem ad.

2023. aug. 27. 18:03
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ó b+, ezért nem hiszünk IQ tesztnek, meg persze a már kifejtett okokból sem. Látod a napi gyakorlatban, hogy megy a suli, sikerülnek a dolgok, hogy lehet kétkedni magadban?
2023. aug. 29. 03:04
 16/21 BringaManó ***** válasza:
bravó... honnan jött egyáltalán, hogy ez lenne a mensás? oda van írva bárhova? ezek szerint nem csak diszkalkulia......
2023. aug. 29. 09:47
 17/21 BringaManó ***** válasza:
na jó, azért jár egy jó pont, hogy megírtad, az korrekt :-)
2023. aug. 29. 09:48
 18/21 A kérdező kommentje:
ez az idióta oldal, meg a mensás egymás alatt volt.. Figyelmetlenségből azt hittem, az utóbbira mentem rá, és mivel az oldalt nem ismertem, nem is gyanakodtam, hogy nem az az:D
2023. aug. 29. 10:59
 19/21 BringaManó ***** válasza:

akkor most már kipróbálhatod a mensásat is :-)

[link]

2023. aug. 29. 21:25
 20/21 A kérdező kommentje:
Kitöltöttem ma kétszer. Egyszer 108 volt, egyszer meg 105.. hát, nem tudom ez mennyire oké, de nagyságrenddel megnyugtatóbb, és biztosabb, mint a 70 valamennyi :DD
2023. aug. 29. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!