Vannak itt gépészmérnök hallgatók?
Figyelt kérdés
Szeptembertől én is mérnökin fogok tanulni. A kérdésem az lenne, hogy a matekkal hogy álltok? Le szoktatok naponta ülni egy órát gyakorolni, vagy nem szükséges? Deriválás alapjairól néztem videót, azt nagyjából értem.2023. aug. 3. 16:23
1/11 anonim válasza:
Nem gépész vagyok, de ugyanúgy mérnöki szakon tanulok. Most lettem túl az első évemen és matek 1-2 esetében is csak zh-kra készültem, az anyagot jól leoktatták, így nem kellett kiegészítenem közben semmivel, mert órán megértettem a nagyrészét. Vizsgára pedig az elejétől átnéztem az összes feladattípust.
2/11 A kérdező kommentje:
Szóval akkor te jól vágod a matekot. Megkérdeztem egy ismerősömet, azt mondta, hogy ha az ember leül gyakorolni, akkor simán hozható.
Hány ZH-tok volt egy félévben?
2023. aug. 3. 16:50
3/11 anonim válasza:
Nem tettem emelt érettségit matekból, én ez alapján jónak se mondanám magam, de ha okosan készülsz, akkor simán hozható a matek. Ha látod, hogy első hónap után elvesztél, akkor készülj pluszban, ne csak zhra, mert akkor lehet sok lesz neked. 2 zh volt egy félévben +1 pótzh.
4/11 A kérdező kommentje:
Tervezek tanárhoz menni. Statika nekem volt középsuliban (befogott tartó, kéttámaszú tartó) szerkesztéssel, számolással, azzal talán nem lesz gondom. Más húzós tantárgy ebben a félévben nem lesz.
2023. aug. 3. 17:02
5/11 anonim válasza:
Nem azért mondom, de szerintem picit tartogasd a különtanárra szánt pénzedet.. Nekem a fizikával voltak nagyobb gondjaim, meglett a tárgyam, de első félév után fokozatosan jönnek az elég erős műszaki tárgyak is. Viszont szorgalmasnak tűnsz, ami pozitívum, kitartást és hajrá az egyetemhez😇
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát nagyon el akarom végezni, mert nagyon érdekel.
2023. aug. 3. 17:23
8/11 A kérdező kommentje:
Győr
2023. aug. 3. 18:06
9/11 anonim válasza:
Olyan tárgyakból amire sok minden épül,pl statika-mechanika, nagyon ajánlom, hogy vegyél pár magán zárthelyi felkeszitő órát. Felsőbb évesek szoktak tartani ilyet, végig oldjátok az elmúlt évek zh sorait, tipus feladatait. Nagyon ajánlom,megeri a pénzt.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket.
2023. aug. 3. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!