Nem akarok gyógyszerész lenni mégis mit tegyek?
Nem vettek fel az orvsira csak a gyógyszerész szakra. Orvos akarok lenni, undorodok a puszta gondolattól, hogy egyszer egy patikában kell majd dolgoznom. Jövőre újra akarok érettségizni bioszból és kémiából. Nem akarom elkezdeni a képzést, mert félek, hogy a vizsgák mellett nem fogok tudni felkészülni a májusi érettségire. A szüleim viszont azt akarják, hogy elkezdjem, mert félnek, hogy jövőre sem vesznek fel az orvosira.
Nem tudom, hogy mit tegyek teljesen tanácstalan vagyok. Mit javasoltok?
Szia!
Ha elkezded a szakot fogynak az állami féléveid, és lehet hogy az orvosit márcsak önköltségesen fogod tudni befejezni ami igen drága.
Ha elég magabiztos vagy abban hogy jövőre sikerülne bejutni az orvosira akkor azt javaslom ne pazarold az állami féléveidet, hanem próbáld újra jövőre.
Gyógyszerészeti nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyógyszertárban kell dolgoznod, sőt azt inkább középfokú végzettséggel csinálják.
Egyébként ha ennyire szeretnéd az orvosit akkor én újra érettségiznék a helyedben. Maximum amikor az időmből kitelik dolgoznék.
Mintha a saját történetemet olvasnám pepitában.. Csak nálam az állatorvosi volt az álom és az általános orvosi a gyűlölt szak.
Első évben nem jött össze az állatorvosi, második helyre az egyik vidéki általános orvosit írtam (annak ellenére, hogy gimi alatt hallani se akartam olyan eshetőségről, hogy én általános orvosin kötök ki) és oda felvettek. Szülői nyomásra el is kezdtem, de már a gólyatábor első napjától gyűlöltem az egészet. Egyszerűen éreztem, hogy nem oda tartozom. Persze orvosi egyetem mellett nem tudtam normálisan felkészülni az ismétlő érettségire, így idén ki kellett hagynom még egy évet és most végre sikerült elérnem olyan százalékot, amivel felvételt nyertem az állatorvosira.
Az elpocsékolt idő és állami félévek mellett, nekem mindenféle mentális bajom is lett abban a két félévben, sőt a végén már annyira kikészültem a sok stressz miatt, hogy fizikai tüneteim is lettek.
Szóval saját tapasztalat alapján én is azt tanácsolom, hogy ne kezdj bele egy olyan képzésbe amit már a kezdés előtt utálsz.
Ugyan már tulképzett patikusnak is lenned kell, ideje meg tanulnod hogy nem minden úgy van ahogyan te szertned. Kicsit hisztis is vagy ahogyan látom szóval érdekes Dr lenne belőled.Minek jelentkeztel egyáltalán ha ennyire nem komázod a szakot? 18 múlttal valllad a felelősséget mostmár olyanra kell jelentkezni amit tudnál szeretnél csinálni és nem kell hagyni h anyuci meg nagyfater telebeszelje a fejed. Lehet h egy olyan valakitől vetted el a helyet aki szívvel lelekkel csinálta volna és nem nézi így le a Gyógyszerészeket, mint te szóval szegyelld magad! Tudod itt vidéken van felénk egy mondás kisanyám! Amit főztél edd is meg! Én pedig Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sok sikert az orvoshoz de őszintén remelem h tanultál belőle és legközelebb előre fogsz gondolkodni!
Én ezzel kapcsolatosan a szüleimet az állami félévekkel győztem meg végül, tudjuk jól hogy orvosin 1,3 millió egy félév.
Én a helyedben amúgy elmennék eü-be dolgozni, ezzel is több plusz pontod lenne jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!