Milyen tantargyak vannak szabadbolcseszeten?

Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok olvasgatós. Nincsen matek, ez egy humán jellegő dolog, egyedűl a művtöri szokott kicsit keményebb lenni, de ha rászánod az időt, akkor érthetővé válik az is.
2023. aug. 1. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az adott egyetem honlapján ezeket már kötelező feltüntetni (mintatanterv, illetve tantárgyak tematikákkal együtt). Ott pontosabb információkat találsz.
2023. aug. 1. 14:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom! Meg is neztem …. neheznek tunik😅 miert mondjak ra h bufeszak?
2023. aug. 1. 15:03
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Azért, mert relatíve könnyebb elvégezni, mint mondjuk egy mérnöki szakot, cserébe nem ad piacképes végzettséget, és legjobb esetben is a Mekiben tudsz vele elhelyezkedni. Innen ered a büfészak kifejezés.
2023. aug. 1. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Ah ertem, hat 17 eves vagyok es human tantargyakban vagyok jo…pszichologiaval nagyon nem tudnek mit kezdeni (en) , jog nem erdekel … jo lehet realban jo lenni😅

Szabad bolcseszeten ugy erzem en is h nagyon muvelt leszek, kicsit szenvedosen, de nem erne nagyon semmit

2023. aug. 1. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

-Hamburger sütés alapjai

-mosogatás gyakorlat

-főzés gyakorlat

-pincérkedés gyakorlat

-szakmai angol (a külföldi vendégrk kiszolgálásához)

2023. aug. 1. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként vannak még humán beállítottsággal szakok, amik érhetnek valamit, bár nyilván a reálosok sokkal piacképesebbek.

Igazságügyi igazgatási: ez tulajdonképpen egy lebutitott jogász szak, mindent tanulsz, mint egy jogász, csak feleannyit, és lesz egy erős alapod büntető, polgári, és eljárásjogból. Ezután ha akarsz, mehetsz jogra, valahol rövidebb lesz a képzés, vagy el leher helyezkedni közigben, bíróságokon (nehéz bekerülni sok helyre), közjegyzői irodába, ügyvédi irodába stb. Van még ezután a kriminológia mester, meg kreditpótlással más mesterek is vannak

-személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási: ez munkaügyi és szociális vonal, itt inkább munkaközvetítő, és szociális ügyintézés területen tudsz elhelyezkedni.

-közigazgatás-szervező: a jogi és államtudományi területekről ezt a szakot kevésbé ajánlanám, mert ez közigre korlátoz nagyon, ott meg tudtommal gyengébb fizuk vannak, mint egy bíróságnál, vagy ügyvédi irodában, mondjuk az se sokkal több. Viszont innen is széles körben tudsz mesterszakokra menni, akár közgáz mesterre is.

-politológia (vagy politikatudományok, követni se tudom mikor hogy nevezik éppen), ha a társadalomtudományi, bölcsész vonal érdekel, ezzel jobban jársz, mint egy szabad bölcsésszel, ezzel legalább valami mozgástered van, ad valami érdemlegeset, a szabad bölcsészet csak elméleti, és munkaerőpiacon alig kamatoztatható.

Ezek jutottak hirtelen eszembe.

2023. aug. 1. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!