Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek, hogyan készüljek...

Szerintetek, hogyan készüljek egy sikeres érettségire? Tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minimum szeretnék elérni egy 75%-os közép magyar érettségit, és minimum egy ugyanilyen emelt történelem érettségit (új NAT2020). Van valami tippetek, hogyan kezdjek el készülni? 2024 tavaszán érettségizek, történelemből és magyarból sajnos a 9-10. évfolyam anyagai nincsenek úgy meg, mert ott délvárról vettem a tanulást, de 11.-ben 4-es voltam mindkettő tantárgyból.

Ahová szeretnék menni egyetemre, oda idén 382 pont kellett, de ha a fenti két tantárgyból -ami szaki előírás arra a szakra- meglenne a min. 75%, akkor összesítéseim szerint olyan 385-390 pontot elérnék, ami megnyugtató lenne.

Szeptembertől terveim szerint járni fogok magán úton heti 1-1 óra magyar/történelemre, ahol elvileg koordinálni fogja a felkészülésemet a tanár a fenti célokhoz.

Ti mit javasolnátok nekem? :)

Köszi!

2023. júl. 30. 13:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Oké, hogy nem erről szól a kérdés, de mi a helyzet a matekkal, nyelvvel, a választottal?

Ezek mennyi energiát fognak elvinni?

2023. júl. 30. 13:34
 2/4 A kérdező kommentje:
A matek, nyelv nem nagy erőfeszítés nekem szerencsére, így az nem olyan nagy “gond”. A választott meg szakmai tantárgy, mivel tecnikumi/szakgimnáziumi a kerettanterv.
2023. júl. 30. 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:

A magyarra igazából nem nagyon lehet készülni. Vagyis én anno külön nem készültem rá.

Törinél érdemes a korábbi évek érettségieit megcsinálni. Bár mivel teljesen új rendszer jön nem tudom,hogy ez mennyire működik majd.

2023. júl. 30. 16:44
 4/4 A kérdező kommentje:

3-as, igen ezért is raktam fel a kérdést, mert teljesen új a rendszer és csak egy tesztfeladat van fent.

Egyéb tippek, tanulási módszeretek van?😅

2023. júl. 30. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!